Vágólapra másolva!
Pintér Ádám, az U21-es magyar labdarúgó-válogatott tagja szerda este óta San Marino helyett a Bosznia-Hercegovina ellen szombaton 16 órakor kezdődő székesfehérvári Európa-bajnoki selejtezőre készülhet.

Várhidi Péter szövetségi kapitány Vaskó Tamás gyomorfertőzése miatt döntött úgy, hogy a felnőtt együtteshez rendeli az MTK Budapest fiatal védőjét.

Kormos Miklós csapatorvos a magyar szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának azt mondta, Vaskó állapota szépen javul, csütörtök délelőtt dől el, hogy elhagyhatja-e már a kórházat, és visszatérhet-e a nemzeti együttes edzőtáborába.

A válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy a magyar szurkolók kizárólag Isztambulban vehetnek belépőt a törökök ellen szerdán 19.30-kor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőre, melyet a Besiktas stadionjában rendeznek.

Egy belépő 20 török lírába kerül, amely a találkozó napján lesz kapható a vendégdrukkerek részére kijelölt pénztárban.

Gaál Sándor, az IBUSZ Sportiroda igazgatója azt mondta: a kialakult helyzetért a törököket terheli a felelősség. "Több mint egy hónapja kértünk az MLSZ-en keresztül kétszáz jegyet a török szövetségtől" - mondta Gaál.

"Számtalan e-mailt és faxot küldtünk ebben az ügyben Törökországba, választ azonban csak ma kaptunk: azt ajánlották a törökök, hogy pénteken elküldik a jegyeket, melyek azonban ebben az esetben csak hétfőn érkeznek meg Magyarországra. Mivel kedden be kellett volna fejezni az árusítást - azért, hogy szerdáig vissza tudjuk küldeni a megmaradt belépőket -, így a magyar szurkolók csak Isztambulban, a stadionnál juthatnak hozzá belépőikhez. Borzasztóan sajnálom, hogy így alakult, de ennek a törökök hanyagsága az oka."