Vágólapra másolva!
Mióta a Chelsea-nek sem megy olyan jól, egyre több kritika éri Michael Ballackot is, aki ahhoz képest, hogy a Premier League legjobban fizetett játékosa, meglehetősen középszerű teljesítményt nyújt a Stamford Bridge-en. A német középpályás maga is úgy érzi, elmarad a csúcsformájától, mióta a londoni klub kedvéért otthagyta a Bayern Münchent, azt azonban továbbra is fenntartja, hogy a karrierje szempontjából ez volt a helyes lépés. 

"Senki sem menekülhet el a kritikák elől, amelyek Angliában különösen kemények" - mondta a Die Welt című lapnak a 30 éves futballista, akiben egyelőre annak ellenére sem ingott meg José Mourinho bizalma, hogy a Kékek - elsősorban védekezésük sebezhetőssége miatt - jelentős hátrányba kerültek a Manchester Uniteddel szemben a bajnoki címért folyó küzdelemben.

"Odafigyelek a bírálatokra, mindamellett egy pillanatig sem bántam meg, hogy a Chelsea-hez igazoltam" - tette hozzá a középpályás. "Anyagilag és szakmailag is ez volt a jó döntés, nemcsak a kihívás miatt, hanem mert nagy élmény ennyi kiváló játékossal együtt futballozni. Nem beszélve az angliai stadionok atmoszférájáról, a játék gyorsaságáról, valamint arról az általános támadószellemről és győzni akarásról, amely a brit csapatokat jellemzi."