Vágólapra másolva!
Szépen termelték a gólokat a mögöttünk hagyott napokban a világ futballpályáin, hét közben az Európa-bajnokságra, illetve Dél-Amerikában a világbajnokságra selejteztek, hétvégére pedig mindenki visszatért klubcsapatához, hogy újabb pazar találatokkal gazdagítsák összeállításunkat. Az angolok talán nem lesznek ott az Eb-n, egyelőre azonban gyönyörködhetünk Rooney oroszoknak vágott góljában, Tamudo a dánok után saját válogatottbeli társa kapuját vette be szemtelenül, a brazilok csúnyán, ám annál szebb megoldásokkal intézték el Ecuadort, és Messi is újfent bizonyította, hogy nem véletlenül emlegetik az idei Aranylabda-szavazás esélyesei között. És ön szerint, kinek a gólja volt a legszebb a múlt héten?  

A Kolumbia elleni gól nélküli vb-selejtező után kapott hideget-meleget a brazil válogatott, Ecuador ellen aztán egy ötgólos győzelemmel sikerült kiköszörülnie a csorbát.

A negyedik gól a Manchester Citynél profiskodó Elano nevéhez fűződik, de nem a befejezés az, ami miatt emlékezni fogunk erre a jelenetre, hanem az, ahogy előbb Juan hátrateszi mellel a labdát Robinhónak, majd ahogy a Real-játékos bohócot csinál a védőjéből.

162501outform.html400350


Elano gólja két Kaká-találat közé ékelődött, melyek közül különesen az első volt mutatós. A játékmester huszonegynéhány méterről, mesterien csavart a bal felső sarokba.

162502outform.html400350


Maradva a dél-amerikaiaknál, habár az Maradona szerint "fárasztó és unalmas" nézni az argentin válogatott meccseit, azért talán túlzás lenne temetni a gauchókat, akik lehet, hogy az Isteni Diego ízlésének sokat passzolnak hátrafelé, de azért simán behúzták az első két világbajnoki selejtezőjüket. Ráadásul az ezeken elért góljaik miatt sem kell szégyenkezniük, a Chile elleni két pazar Riquelme-szabadrúgás után Venezuelában Messi villant egyet szemet gyönyörködtetően.

162503outform.html400350


Az Aranylabdára is esélyes argentin támadó a hétvégéjével aztán már nem lehetett olyan elégedett, a Barcelonával ugyanis elszenvedte szezonbéli első első vereségét, az idén eddig remeklő Villarreal hazai pályán 3-1-re győzte le a katalánokat, és a megelőzve őket feljött második helyre a tabellán. A Sárga Tengeralattjárónak becézett együttes már a harmadik percben megadta az alaphangot, Cazorla és a gólpasszt jegyző Franco olyan zseniális kényszerítővel száguldottak át Puyolékon, hogy talán ma sem értik, hogyan került a hálójukba a labda.

162504outform.html400350


Nem járt jobban a másik spanyol sztárcsapat, a listavezető Real Madrid sem, melynek az Espanyol kapta el a grabancát a szombaton. Az barcelonaiaknak nyolc forduló alatt csinos kis skalpkollekciót sikerült begyűjteniük, a Sevilla és a Valencia legyőzése után az eddig szinte hibátlan címvédőt is hamar kivetkőztették magabiztosságából, a királyi gárda már a 2. percben hátrányba került, és alig tudott épkézláb támadást bemutatni a mérkőzés során. Külön elismerést érdemel viszont az Espanyol csatársora, Riera és Tamudo mind a dánok elleni Eb-selejtezőn, mind a Real ellen betalált, utóbbi támadó rendkívüli helyzetfelismeréssel és tökéletes kivitelezéssel emelt át Casillason.

162505outform.html400350


Ahhoz képest, hogy a Roma-Napoli meccs előtt sokan attól tartottak, hogy a szurkolók kitiltása miatt - csak a hazaiak 22 ezer bérletese mehetett be a Stadio Olimpicóba - méltatlanul lagymatag hangulatban telik majd a "dél derbije", a két csapatnak azért sikerült elég jól felpörgetnie magát, minek eredményeképpen 4-4-es döntetlennel zárták a találkozót. A nyolc gólból kétségtelenül Garganóé volt a legszemrevalóbb (az összefoglalóban 0:50-nél, de érdemes megnézni a másik hetet is).

162506outform.html400350


Az uruguayi középpályás joggal gondolhatta szombaton, hogy a hét találatát érte el Olaszországban, vasárnap azonban komoly vetélytársa akadt, miután a firenzei Pazzini mesés gólt szerzett a Siena ellen.

162507outform.html400350

Wayne Rooney újra a régi. A bikanyakú csatár immár nemcsak a Manchester Unitedben vezéregyéniség, az előző hétvégén Észtország ellen három és fél év után végre a válogatottban is betalált, s ez úgy fellelkesítette, hogy szerdán Moszkvában parádés alakítással folytatta a gólgyártást. Más kérdés, hogy Anglia végül kikapott az oroszoktól, így könnyen lehet, hogy kihagyja a jövő évi Európa-bajnokságot, Rooneynak pedig marad a ManUnited, melynek színeiben a hétvégén kétszer is bevette az Aston Villa kapuját.

162508outform.html400350

Habár a Dortmund az optimista szezonkezdet után csupán a középmezőnyben darál a bajnokságban, a csapat legalább szép gólokkal kényezteti Németország egyik legnagyobb szurkolótáborát. Két hete Federico bombája került be a hét találatai közé, szombaton pedig Petric Leverkusen elleni, nem kevésbé jól eltalált kapáslövésének nem akadt párja a Bundesliga-fordulóban.

162509outform.html400350


A múlt heti kínálatból olvasóink elsöprő többsége Tőzser Dániel szabadrúgásgólját értékelték a legtöbbre.

videónkon 7:28-nál tekinthető meg