Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnoki selejtezők után ismét a topligáké a terep, jó meccsnek ígérkezik az Espanyol-Real Madrid, a  Barcelona-Villarreal vagy az Everton-Liverpool párosítás, de érdemes figyelni a Werder-Hertha és a Roma-Napoli ütközetekre is.

A válogatott mérkőzések miatt tartott kétheti szünetet követően a hétvégén a nyolcadik fordulóval folytatódik a spanyol labdarúgó-bajnokság.

A szombati program számos érdekes mérkőzést ígér. A címvédő Real Madrid a remek formában lévő Espanyol otthonába látogat. A barcelonaiak válogatott játékosai oroszlánrészt vállaltak a spanyol nemzeti együttes Dániában aratott, 3-1-es Eb-selejtezős győzelméből, hiszen a három találatból kettőt Espanyol-játékos, Raúl Tamudo és Alberto Riera szerzett.

A két csapat legutóbbi találkozója igazi gólparádét hozott: a Santiago Bernabéu-stadionban Walter Pandiani mesterhármast szerzett ugyan, a három pontot mégis a fantasztikusan hajrázó fővárosiak gyűjtötték be (4-3).

Hasonlóan izgalmas csatára lehet számítani a Villarreal-Barcelona derbin is, mivel a tabella harmadik és második helyezettje találkozik egymással. A katalánok legutóbbi öt bajnokijukon diadalmaskodtak, míg a Villarreal a Real Madrid elleni botlást leszámítva már olyan csapatok skalpját gyűjtötte be, mint a Valencia és a Sevilla. A hazaiak szempontjából ugyanakkor érzékeny veszteség, hogy a házi gólkirály Giuseppe Rossi eltiltása miatt nem léphet pályára.

A szezont rosszul kezdő Sevilla a még nyeretlen Levante otthonában kezdheti meg a felzárkózást, míg az egyformán BL-indulásban gondolkodó Atlético Madrid és Real Zaragoza egymással találkozik.

Kényelmesen nyerte a Barca a rangadóthttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20071007-ez-tortent-a-topligakban-vasarnap.html?pIdx=3