Vágólapra másolva!
Orosz Péter, a sereghajtó Wacker Tirol labdarúgója két gólt szerzett a listavezető Austria Wien ellen 2-0-ra megnyert vasárnapi osztrák bajnoki mérkőzésen. A 26 éves támadó Sáfár Szabolcs kapuját vette be kétszer.

"Nagyon fontos három pontot szereztünk, hiszen most, a tizenhatodik fordulóban nyertünk először" - mondta Orosz. "A második gólomat tizenegyesből szereztem. Érdekes találat volt, Szabolcs tudta, hogy magasan szoktam rúgni a büntetőt, ezért így is vetődött, én pedig tulajdonképpen alatta lőttem a labdát a hálóba."

A futballista elmondta, nem adta fel nagy álmát, a válogatottbeli szereplést sem. "Tavaly néhány helyi lap írt arról, hogy esetleg meghívhatnak engem az osztrák válogatotthoz, de ilyen ügyben nem keresett senki. Egyébként nem tudom, mit felelnék erre, hiszen számomra a magyar válogatott az első.

Forrás: EPA

Orosz Péter (balra) nem adja könnyen magát, megharcol a védőkkel

Úgy hallottam, hogy Várhidi Péter szövetségi kapitány noteszében szerepel a nevem, figyeli a teljesítményem, ez számomra óriási plusz motivációt jelent. Mindent megteszek azért, hogy teljesítményemmel kiérdemeljem a meghívót a nemzeti együtteshez. Azt is tudom, hogy ez csak rajtam múlik. A válogatott szereplés lenne pályafutásom csúcsa, ha folyamatosan rúgom a gólokat, akkor biztos vagyok benne, hogy a nemzeti együttesben is megkapom a bizonyítási lehetőséget."

Orosz nem sokat tett hozzá a Salzburg bajnoki címéhezhttp://www.origo.hu/sport/magyarfoci/20070620tolcseres.html?pIdx=2