Vágólapra másolva!
Már csak két forduló van hátra a Bajnokok Ligája csoportköréből, és a keddi játéknapon két angol csapat is úgy léphet pályára, hogy nem kell izgulnia a továbbjutás miatt. Így aztán a papíron rangadónak számító Sevilla FC-Arsenal FC találkozó igazából csak a hazaiak számára lesz fontos. Nagyobb izgalmak várhatóak az Olympique Lyon-FC Barcelona találkozón, ahol a galloknak mindenképpen nyerniük kellene - amivel viszont a katalánokat hozhatják nehezebb helyzetbe.

A francia együttes az első két mérkőzését elveszítette, amelyek közül a barcelonai vereség nem volt váratlan, viszont azzal senki számolt Lyonban, hogy a Rangers a Gerland-stadionból is elviheti a három pontot.

Márpedig így történt, és a lyoniak hiába nyerték meg mindkét, VfB Stuttgart elleni összecsapásukat, ha tovább akarnak jutni, akkor a hátralévő két találkozót is hozniuk kell, mert ha a Barca ellen csak egy döntetlenre képesek, akkor csak a skótok botlásában bízhatnak.

Márpedig a glasgow-i együttes kedden ahhoz a VfB Stuttgarthoz látogat, amelynek már semmi esélye nincs a harmadik hely megszerzésére, és a svábok alighanem inkább a bajnokságra koncentrálnak - legjobb csatáruk, Mario Gomez például kisebb sérülés miatt kihagyja a találkozót.

Az OL-nek tehát az FC Barcelona ellen kellene győznie, és ugyan a franciák jó formában vannak, és vezetik hazájuk pontvadászatát, a hét végi bajnokin legeredményesebb támadójuk, Karim Benzema megsérült, és erősen kétséges a játéka. A Barcából viszont Thierry Henry hiányzik majd, hiszen a gall támadó el sem utazott a kerettel Lyonba. Alighanem ott lesz viszont a kezdők között a hét végi bajnokit fáradtság miatt kihagyott Ronaldinho, és a Recreativo Huelva ellen sérülés miatt lecserélt Carles Puyol is vállalni tudja a játékot.

A sorsoláskor a Sevilla-Arsenal összecsapás igazi rangadónak ígérkezett, és a két klub játékereje alapján ma is ugyanezt lehet állítani erről a párosításról, azonban az Ágyúsok nem a legerősebb csapatukkal utaznak el Spanyolországba - hiszen ők már három kör alatt bebiztosították továbbjutásukat.

A sérülés miatt hiányzó Alekszandr Hleb, Robin van Persie és Abou Diaby mellett várhatóan Theo Walcott és Francesc Fabregas is pihenőt kap - így viszont a brazil középpályás, Gilberto Silva, illetve a horvát csatár, Eduardo is pályára léphet. A Sevillánál a brazil támadó, Luís Fabiano játéka kérdéses bokasérülés miatt, viszont a hét végi bajnokit eltiltás miatt kihagyott jobbhátvéd, Daniel Alves, illetve a mali Frédéric Kanouté kezdő lesz.

A spanyolok egy győzelemmel szintén bejutnának a legjobb 16 közé, de lehet, hogy ehhez egy döntetlen is elégséges, amennyiben a Slavia Praha nem tud nyerni idegenben a Steaua Bucuresti ellen - márpedig erre azért elég nagy az esély.

Az F csoportban a Manchester United már biztos továbbjutóként fogadja a portugál Sportingot, és nagy kérdés, hogy Sir Alex Ferguson ezúttal melyik kulcsjátékosának ad pihenőt - a hét végi bajnokin nem szerepeltetett Nemanja Vidic és Cristiano Ronaldo mindenesetre együtt edzett a többiekkel.

A jelenleg a csoport második helyén álló AS Románál valószínűleg abban bíznak, hogy a manchesteriek nem veszik félvállról a meccset, hiszen az olaszoknak jól jönne, ha a MU legyőzné a portugálokat. A Farkasok a pont nélkül álló Dinamo Kijevhez utaznak, azonban Francesco Totti továbbra sem áll a csapat rendelkezésére, de a csapatkapitány mellett Philippe Mexes és Simone Perrotta is maródi.

Forrás: EPA

Panucciéknak Kijevben is Totti nélkül kell pályára lépniük

A PSV Eindhovennek idegenben kellene begyűjtenie a három pontot a CSZKA Moszkva otthonában, ha nem akar már a csoportmérkőzések végén búcsút venni a Bajnokok Ligájától. A hollandoknál Ronald Koeman távozását követően ideiglenes jelleggel Jan Wouters vette át a csapat irányítását, akinek a vezérletével csak a hét végén tudott először nyerni a gárda - ez már a negyedik mérkőzés volt az új mesterrel.

Ráadásul a klub csapatkapitánya, a belga Timmy Simons sérülés miatt nem utazott el Moszkvába, vagyis a PSV-nek nem lesz könnyű dolga. Az eindhoveniek pontvesztésének az FC Internazionale és a Fenerbahce hívei is örülnének: ez a két csapat egymás ellen játszik Milánóban, és a győztes be is jut a legjobb 16 közé, viszont ha a PSV nem nyer, akkor az olasz és a török csapat egy döntetlennel együtt menne tovább.

www.infosport-focivilag.hu