Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája szerdai játéknapjának egyik legnagyobb kérdése az, hogy a legutóbbi döntős Liverpool FC-nek marad-e esélye a továbbjutásra - a Vörösöknek ehhez mindenképpen nyerniük kellene az FC Porto ellen, amely viszont már egy ponttal is a legjobb 16 között van. Egy megfelelő eredménnyel a címvédő AC Milan, a Real Madrid és a Chelsea FC is bebiztosíthatja továbbjutását.

A liverpooli gárda háza táján az utóbbi napokban meglehetősen fagyos a hangulat, hiszen a csapat mestere, Rafa Benítez a hírek szerint konfliktusba keveredett a klub tulajdonosaival a tervezett erősítések elmaradása miatt. A szakvezető ilyen előzmények után aligha engedheti meg magának, hogy csapata már egy körrel a zárás előtt elbukja a továbbjutást a Bajnokok Ligájában, ám a pocsék rajt miatt ehhez a Vörösöknek mindenképpen nyerniük kellene az FC Porto ellen. A vendégek számára viszont már egy döntetlen is elég lenne ahhoz, hogy bejussanak a legjobb 16 közé. A portugálok ismét számíthatnak régóta sérült csapatkapitányukra, Pedro Emanuelre, az viszont nem mellettük szól, hogy a klub története során eddig tíz mérkőzést játszott angol földön az európai kupákban, és ebből kilencet elveszített.

A BL címvédője, az AC Milan is bebiztosíthatja továbbjutását, amihez azonban idegenben kellene nyernie a Benfica ellen. Sőt, a rossonerók egy döntetlennel is bejuthatnak a nyolcaddöntőbe, amennyiben a csoport másik mérkőzésén a Celtic FC és a Sahtar Doneck nem ikszel egymással. Az olasz együttesnél nagy kérdés, hogy Carlo Ancelotti mester ismét beteszi-e a kezdők közé a brazil Ronaldót, aki most debütálhat a nemzetközi porondon a Milan színeiben. Ugyan Filippo Inzaghi sérülés miatt biztosan nem játszhat, de így is valószínűbb, hogy Ronaldo csak a kispadon kap helyet, és a milánóiak a tőlük megszokott egycsatáros formációban kezdenek - még úgy is, hogy a középpályások közül Massimo Ambrosini eltiltás miatt nem áll a csapat rendelkezésére. Clarence Seedorf viszont felépült, és alighanem ott lesz a pályán. Ami a Benficát illeti, a lisszaboniaknál a Celtic FC ellen kiállított Binya legközelebb csak akkor játszhat a BL-ben, ha a csapat továbbjut a csoportból, hiszen egy brutális belépő miatt négy meccsre eltiltották. A középpályást a sérüléséből felépült Petit pótolja majd, míg Nuno Assis helyét az uruguayi Cristián Rodríguez foglalja el.

Egy harmadik sztárcsapat, a Real Madrid számára is továbbjutást jelentene a győzelem, de a királyi gárdának nem lesz könnyű dolga, hiszen a Werder Bremen otthonában kell pályára lépnie. A spanyol együttesben sérülés miatt biztosan nem játszik majd Gabriel Heinze és Wesley Sneijder sem, viszont a holland szélső, Arjen Robben ismét ott van a keretben. A német csapatnak csak siker esetén maradnának meg a továbbjutási reményei, nehezíti viszont a dolgát, hogy a csúcsformában lévő brazil karmester, Diego eltiltás miatt csak a lelátóról nézheti a mérkőzést - mivel a legutóbbi fordulóban a Lazio ellen kiállították.

A Chelsea FC is bejuthat a nyolcaddöntőbe már egy fordulóval a csoportkör vége előtt, amennyiben idegenben legyőzi a norvég Rosenborg BK-t, amely eddig meglehetősen felemásan szerepelt hazai pályán: a Schalke 04-től kikapott, a Valenciát viszont legyőzte. A londoniak trondheimi győzelmének alighanem Gelsenkirchenben örülnének a legjobban, de a Schalke teljes öröméhez az is kellene, hogy a német csapat pontot vagy pontokat szerezzen Valenciában. Erre meg is van az esély, hiszen a spanyolok nincsenek valami jó formában, a hét végén a Racing Santandertől kaptak ki 1-0-ra, ráadásul Miguel és Miguel Ángel Angulo szereplése is kérdéses sérülés miatt.