Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén - bár elismerte a szövetségi kapitány munkáját - nem hosszabbította meg Várhidi Péter szerződését, ehelyett január 15-re halasztotta a döntést, mely időpontig megpróbál egy nevesebb külföldi edzőt megnyerni a poszra. A bejelentés után Várhidi Péter és Kisteleki István MLSZ-elnök is megosztotta stábunkkal a gondolatait.

Arra a felvetésünkre, hogy nem tartja-e sértőnek Várhidire nézve, hogy csak akkor kötnek vele újra szerződést, ha nem találnak a helyére külföldi edzőt, Kisteleki azt mondta: ő sem volt megsértődve, amikor a posztot nem vállaló Csányi Sándor helyett lett az MLSZ elnöke.


Megjegyezte továbbá, bármikor szívesen átadja a helyét annak az embernek, aki többet tud tenni a magyar fociért, és reméli, Várhidi is így gondolkozik. "Ha jönne valaki, aki hatékonyabban tudná végezni a munkámat, nem a pozíciómat védeném, egy perc alatt félreállnék a magyar labdarúgás érdekében" - mondta Kisteleki.

Hozzátette, amennyiben nem Várhidi lesz a szövetségi kapitány, akkor megkapja az U21-es csapat irányítását. "Gondolom, mindenki tudja, hogy én már nem az utánpótlásban szeretnék dolgozni" - reagált erre Várhidi, aki szerint az elnökségi ülésen nem derült ki, mi a feladata január 15-ig, hiszen december 31-én lejár a megbízatása.

A külföldi jelölteket illetően Kisteleki nem bocsátkozott konkrétumokba, annyit mondott, a nagy nevek számára nem túl vonzú a magyar labdarúgás, elsősorban nem a pénz, hanem a megfelelő feltételek hiánya miatt. "Hamilton 200 millió dollárét sem ülne be egy Trabantba" - érzéklette a magyar foci állapotát az MLSZ elnöke. "Egy jó szakember nem gyengíti a saját nevét azzal, hogy szövetségi kapitányi pozíciót vállal egy olyan országban, ahol a lehetőségek egyáltalán nem predesztinálják arra, hogy eredményt érjen el" - fogalmazott.