Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd hazai pályán egygólos hátrányból fordított az MTK Budapest ellen a labdarúgó Borsodi Liga 27. fordulójában, így tavasszal továbbra is veretlen a Bozsik-stadionban. A két együttes kevesebb, mint egy hónapja hasonló forgatókönyvű mérkőzést vívott a Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján: a kispestiek akkor is 0-1-ről nyertek 2-1-re. A kék-fehérek nagy lehetőséget szalasztottak el, hogy felzárkózzanak a pénteken újpesten botló Debrecen mögé. Négygólos vereséget szenvedett a Vác a REAC otthonában, s ezzel kiesett az első osztályból

Borsodi Liga, 27. forduló:
Budapest Honvéd - MTK Budapest 2-1 (1-1)
Bozsik-stadion, 2500 néző
v.: Vad II.
Budapest Honvéd: Tomic - Schindler, Debreceni, Smiljanic, Vincze Z. - Dobos (Koós, 66.), Benjamin, Szabó T. (Genito, 52.), Ivancsics - Bogdanovic, Hercegfalvi (Abraham, 55.)
MTK Budapest: Végh - Horváth L., Lambulic, Pollák, Pintér Á. (Lipcsei, a szünetben), Rodenbücher - Pál (Urbán, 70.), Szabó Á., Kanta J., Czvitkovics (Hrepka, 70.) - Németh K.
gól: Dobos (44.), Abraham (80.), illetve Németh K. (31.)
sárga lap: Schindler (73.), illetve Németh K. (13.), Szabó Á. (23.), Pollák (72.)

18. perc: Dobos kapott labdát a félpályánál, s miután kicselezett két védőt, kiugratta Bogdanovicot, aki szemben a kapuval, óriási helyzetben 12 méterről a jobb alsó sarok mellé helyezett.

31. perc: jobb oldali szögletnél elaludtak a hazai védők, így Rodenbücher 12 méterről tisztán lőhetett, de Tomic nagy bravúrral kiütötte a jobb alsó sarokba tartó labdát, azonban Németh K. közeli ismétlésénél már tehetetlen volt (0-1).

44. perc: Dobos 23 méteres szabadrúgásból a kapu jobb oldalába csavart (1-1).

60. perc: Czvitkovicsot ugratták ki a hazai védők között, de a bal szélső óriási helyzetben centikkel a jobb alsó sarok mellé helyezett.

78. perc: Kanta futott el a baloldalon, rávezette a labdát Tomicra, aki bravúrral hárította a rövid sarokba tartó lövést.

80. perc: Bogdanovic ugratta ki Abrahamot, aki 8 méterről alápörgetve, Végh felett helyezett a kapuba (2-1).

A Honvéd próbálta irányítani a játékot, de a hazaiak rendkívül pontatlanok voltak, így a vendégek szórványos ellenakciói jelentettek igazi veszélyt a kapura. Az MTK vezetőgólja után sem változott a játék képe, de a kispestiek szabadrúgásból még a szünet előtt egyenlíteni tudtak.

A folytatásra tovább esett az amúgy sem magas színvonal. A Honvéd láthatóan tartalékolt a szerdai kupadöntőre, amit a kulcsjátékosok lecserélése is jelzett, de az MTK-nak is megfelelt a döntetlen. A hajrára megélénkült a mérkőzés, s a hazaiak megszerezték a győzelmet jelentő találatot.

(MTI)