Vágólapra másolva!
Joseph Blatter, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke szerint ha a Dél-afrikai Köztársaság nem tudja megrendezni a 2010-es világbajnokságot, akkor Németország lehetne a legalkalmasabb helyettes.

"Változatlanul hiszünk abban, hogy Dél-Afrika kiváló házigazdája lesz a vb-nek, de fel kell készülnünk a legrosszabbra is. Számomra nem kérdés, hogy ha az afrikaiak visszalépésre kényszerülnek, akkor a legjobb megoldás az lenne, ha ismét Németország lenne a helyszín" - mondta Blatter.

Franz Beckenbauer, a 2006-os vb szervezőbizottságának elnöke kizártnak tartja, hogy ismét Németország legyen a házigazda. "Minden segítséget megadunk az előkészületek során a dél-afrikaiaknak, mi akkor sem vállalnák el újra a rendezést, ha a FIFA felkérne minket erre" - jelentette ki.

Blatter nemzetközi sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott: Ázsiában és Észak-Amerikában is lehetne alkalmas helyszínt találni, ha a Dél-afrikai Köztársaságban nem sikerül úrrá lenni a gondokon. A svájci sportvezető a stadionépítések késlekedését és a rossz közbiztonságot említette a legkomolyabb nehézségként. "A dél-afrikai kormány garanciát vállalt a létesítmények felépítésére és az Interpollal egyeztet a bűnözés visszaszorítása érdekében."

Blatter tájékoztatója végén azt mondta, csak egy "természeti katasztrófa" esetén veszíthetik el a dél-afrikaiak a rendezési jogot.