Vágólapra másolva!
A rövid szünet után a csoportmérkőzések második fordulójával folytatódik a Copa América, és szombaton akár az első továbbjutó kilétére is fény derülhet: ha ugyanis Peru legyőzi Venezuelát, akkor a legjobb nyolc között érezheti magát. A meglepetésre csak döntetlennel kezdő házigazdák persze javítani szeretnének, akárcsak az uruguayiak, akik számára Bolívia ellen csak a győzelem elfogadható.

A celeste ugyanis az első mérkőzésén hatalmas meglepetésre 3-0-s vereséget szenvedett Peru válogatottjától, így Uruguaynak valóban nincs más választása, mint hogy legyőzze Bolíviát. Az uruk szövetségi kapitánya, Oscar Washington Tabárez a kinevezése óta a 4-3-3-as hadrendet erőltette csapatával, de a jelek szerint az első komoly vereség elég volt ahhoz, hogy meggondolja magát, mert a hírek szerint 4-4-2-es felállásban küldi pályára együttesét.

A szakvezető még mindig nem számíthat a sérüléssel bajlódó Álvaro Recobára (aki így 1997 óta még mindig nem lépett pályára a Copán), de a kezdő tizenegyét három helyen is megváltoztatja: a védelem tengelyében Diego Godín helyett Andrés Scotti kap lehetőséget, a középpályára pedig Maximiliano Pereira és az első meccsen csereként beküldött, jól mozgó Cristián Rodríguez is bekerül, mégpedig Fabián Canobbio és Fabián Estoyanoff kárára.

A bolíviaiaknak persze nincsen okuk változtatni kezdő tizenegyükön, hiszen ők jól játszottak az első mérkőzésükön, és pontot is szereztek Venezuela ellen.

A házigazdák számára viszont a Peru elleni találkozó fokozott jelentőségűvé vált a Bolívia elleni döntetlent követően: a venezuelaiak előzetesen alighanem úgy számoltak, hogy a kontinens leggyengébbnek tartott együttese ellen begyűjtik a három pontot, és ezzel megnyílik előttük az út a továbbjutás felé.

Forrás: EPA

Pillanatkép a bolíviai edzésről

A pontosztozkodás felborította ezt az elképzelést, így Venezuelának erősebbnek tartott csapatok ellen kellene megszereznie története második győzelmét a Copán - egyébként a továbbjutás csak álom marad. A peruiak ellen Richard Páez mester egy helyen kénytelen változtatni a kezdő tizenegyen, mivel a balhátvéd, Jorge Rojas megsérült - a helyén Édder Pérez vagy Andrés Rouga játszhat, a hírek szerint az utóbbi szereplése valószínűbb.

A peruiaknak semmi okuk a változtatásra, valószínűleg az a csapat kezd, amely 3-0-ra legyőzte Uruguayt, és bár Claudio Pizarróék egy győzelemmel továbbjuthatnak a legjobb nyolc közé, a házigazdák ellen alighanem a döntetlennel sem lennének elégedetlenek.