Vágólapra másolva!
Játékos-pályafutásának befejezése után edző akar lenni Dárdai Pál. A magyar válogatott korábbi középpályása, a berlini Hertha változatlan kedvence erről pénteken nyilatkozott, hozzátéve, hogy edzőként - ha a körülmények is úgy hozzák - immmár Magyarországon szeretne tevékenykedni.

Szavai szerint ez már korábbi elhatározása volt, a csapat jelenlegi edzője, a svájci Lucien Favre azonban tovább növelte ez irányú elszántságát.

Favre ugyanis nemcsak rendkívül kemény edző, de nagyon jó taktikai érzékkel rendelkezik, szinte kisujjában van a labdarúgás ábécéje - jelentette ki az MTI-nek Dárdai, hozzátéve, hogy Favrétól nagyon sokat tanult.

Mindenesetre a 31 éves játékos, akit kettő plusz egy éves szerződés köt a berlini együtteshez, még elsősorban a jelenben gondolkodik. Mégpedig abban, hogy - legalábbis a jelek szerint - sikerül megőriznie kezdőposztját a Herthánál. A hétvégi kupafordulóban, s a jövő héten induló bajnokságban - úgy tűnik - mindenképp kezdő lesz. Azután pedig Favrénél a pillanatnyi forma dönt, Dárdai Pál azonban derűlátó. Az előkészületi mérkőzések során - amint azt hangoztatta - kifejezetten jól ment neki a játék. Mint ahogy a csapatnak is, noha az elmúlt szezon óta a játékosállomány rendkívüli mértékben kicserélődött.

Dárdai ismét felső fokon nyilatkozott a Hannoverben játszó magyar "kollégájáról", Huszti Szabolcsról. A magyar válogatottól december 31-ig eltiltott Husztiról továbbra is felettébb elismerően ír a német sajtó, a Bundesliga egyik legtehetségesebb külföldi játékosának tartva őt.

A Real Madrid elleni, hét eleji barátságos mérkőzésen szerzett gólja - amint arról több lap fényképes tudósításban számolt be - a szakértők szerint élményszámba ment. Ezt erősítette meg az MTI-nek Dárdai Pál is, aki Huszti találatát nemcsak szemfüles, hanem tanítani valóan okos gólnak nevezte. S ismét hiányolta, hogy a Hannover ászának nincs helye a magyar nemzeti tizenegyben.