Vágólapra másolva!
Pénteken válaszolt az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) illetékese arra a levélre, amelyet Kisteleki István, a magyar szövetség (MLSZ) vezetője egy nappal korábban küldött Michel Platini UEFA-elnöknek a szerdai Törökország-Magyarország Eb-selejtező 63. percében történt súlyos játékvezetői tévedéssel kapcsolatban. A reagálásból kiderült, az UEFA elsőszámú vezetője személyesen kérte a szervezet fegyelmi bizottságát: a kiállított Gera Zoltán ne tiltsák el.

Kisteleki István csütörtökön azért fordult Michel Platinihez, mert nehezményezte az isztambuli mérkőzés skót játékvezetőjének, Stuart Dougalnak a ténykedését, Gera Zoltán kiállítását, azt a tényt, hogy a bíró a jogos 11-es megítélése helyett a magyar csapatkapitányt leküldte a pályáról.

Az MLSZ elnöke levelében leszögezte, tisztában van a szabályokkal, azzal, hogy a mérkőzés eredményét nem lehet megváltoztatni vagy semmisnek tekinteni. Kérte viszont Platini közbenjárását, hogy az UEFA illetékes bizottsága mérlegelje Gera kiállításának körülményeit, valamint hasonló esetek elkerülése érdekében a leghatározottabban lépjen fel a skót játékvezető tevékenységét illetően.

Az MLSZ tájékoztatása alapján Peter Limacher, az UEFA fegyelmi ügyekkel foglalkozó osztályvezetője a péntek délelőtt érkezett válaszában leszögezte: több jelzést kaptak arról, hogy a török-magyar mérkőzés játékvezetése felháborító volt, Gera Zoltán pedig nem szolgált rá a kiállításra.

Forrás: MTI

Gera arca mindent elmond, a skót bíró döntése nagy vihart kavart

Mindezek alapján - mivel más lehetősége a mérkőzéssel kapcsolatban még az UEFA elnökének sincs - Michel Platini felszólította a szervezet fegyelmi bizottságát, hogy Gera ügyét kiemelten kezelje, kérve az illetékeseket: a kiállítás ellenére a magyar csapatkapitányt ne tiltsák el, mert arra nem szolgált rá.