Vágólapra másolva!
A kampalai Daily Monitor szerint az Ugandai Labdarúgó Szövetség feljelenti László Csabát, a Ferencváros egykori edzőjét, amiért a helyi válogatottat cserbenhagyva engedély nélkül távozott, s írta alá szerződését a skót Hearts csapatával.

"Szökevényként tartjuk számon, amiért mindenfajta hivatalos kommunikáció nélkül hagyott faképnél bennünket. Meglepődtünk, amikor csupán egy faxot küldött nekünk" - nyilatkozta a lapnak Rogers Mulindwa, az ugandai szövetség sajtóbizottságának vezetője.

A magyar szakvezető egy hete hagyta el Ugandát, s írt alá szerződést a skót Hearts labdarúgócsapatával. A szövetség azt is nehezményezi, hogy László még fizetése egy részét is számon kéri rajta.

"Nem volt semmilyen megállapodásunk arról, hogy csekken vagy készpénzben kell kifizetnünk őt, de természetesen minden banki kivonat a rendelkezésünkre áll, hogy bebizonyítsuk igazunkat" - nyilatkozta a szövetség egyik illetékese.

A New Vision Online szerint László ugandai szerződése olyan kitételt is tartalmazott, hogy a szakvezető menesztése esetén a szövetségnek 173 ezer fontot kell fizetnie, azonban ha az edző bontaná fel a szerződést, úgy ő tartozik 60 ezer fonttal az afrikaiaknak.

Mulindwa elmondta, a megüresedett kapitány posztra legalább egy tucat jelentkező van, akad köztük két amerikai, két német, két brazil, néhány brit szakember, de van marokkói, belga és szerb jelölt is.

A válogatott jelenleg a harmadik helyen áll vb-selejtező csoportjában, ám amennyiben szeptember 6-án Niger, majd október 11-én Benin ellen győz, bejut a következő körbe.

Az Etop című újság szerint László Csaba továbbra is azt szeretné, ha az ugandai Jackson Mayanja csatlakozna jelenlegi, skóciai stábjához.