Vágólapra másolva!
Hétfőtől szombatig Tiszaújvárosban és Nyíregyházán rendezik az U19-es labdarúgó Európa-bajnokság előselejtezőjének magyar érdekeltségű csoportküzdelmeit, ahol kísérleti jelleggel öt játékvezető működik közre a mérkőzéseken.

Az új rendszert először a múlt hétvégén Szlovéniában próbálták ki, és Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke elégedetten nyilatkozott a tapasztalatokról. A játékvezető és az oldalvonal mellett helyezkedő két asszisztens mellett a két alapvonalnál is egy-egy asszisztens figyeli a pályán zajló eseményeket.

Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke arról számolt be, hogy a magyarországi kvalifikációs tornára az UEFA játékvezetői bizottságának irányítói is eljönnek. Magyarországon kívül a ciprusi selejtezőtornán rendeznek ötbírós találkozókat.

A magyar U19-es csapat Skócia, San Marino és Azerbajdzsán ellen lép pályára. A csoportból az első két helyezett jut be a következő selejtezőfordulóba, az úgynevezett elitkörbe, ahol már az Eb-döntős részvétel kiharcolása a tét. A mérkőzésekre ingyenes a belépés.

A magyar csapat hétfő óta Tatán edzőtáborozik, a munkát nehezíti, hogy sérülés miatt több játékos nem tudott csatlakozni az együtteshez, és azok közül sem mindenki egészséges, aki ott van a táborban - olvasható az MLSZ honlapján. Simon Andrást és Kádár Tamást klubja, a Liverpool, illetve a Newcastle nem engedte el az összetartásra, mert mindketten csak most kezdték el az edzéseket, s még rehabilitációs munkát végeznek. A Stuttgartban szereplő Varga Bencét porcsérülése miatt a múlt héten megoperálták, és az MTK-s Molnár Marcell is sérült. A szombathelyi Devecseri Szilárd kedden elhagyta a tatai edzőtábort, mert állapota nem javult, s két békéscsabai fiatal, Szokol Zsolt és Kovács Dániel sem teljesen egészséges. Ők ott vannak ugyan Tatán, de nem tudnak a többiekkel edzeni, ráadásul kedden a győri Tóth Máté is kapott a lábára egy rúgást.

A torna programja
október 20., hétfő:
Skócia - Azerbajdzsán, Tiszaújváros 14:30
MAGYARORSZÁG - San Marino, Nyíregyháza 17:30

október 22., szerda:
Skócia - San Marino, Tiszaújváros 14:30
MAGYARORSZÁG - Azerbajdzsán, Nyíregyháza 17:30

október 25., szombat:
MAGYARORSZÁG - Skócia, Nyíregyháza 14:30
San Marino - Azerbajdzsán, Tiszaújváros 14:30