Vágólapra másolva!
Patrick Vieira, az Internazionale francia középpályása szerint jelenleg Steven Gerrard, az FC Liverpool csapatkapitánya a világ legjobb labdarúgója.

"Egyértelműen ő a legjobb, futballistaként és emberként is nagyra tartom" - nyilatkozta a világ- és Európa-bajnok játékos a többnyire irányító középpályásként szereplő Gerrardról.

Érdekesség, hogy a 28 éves játékos épp kedden beszélt arról, hogy a Liverpoolban mutatott formáját képtelen átmenteni a válogatottba.

"A kapitány, Fabio Capello azt szeretné, ha ugyanúgy játszanék az angol mezben, mint ahogyan a Liverpoolban teszem, és kész arra, hogy segítsen ebben nekem. Én is ezt szeretném. Nem akarom, hogy lemondjom rólam, úgy vélem, tényleg segíthet abban, hogy a nemzeti csapatban is jó formát mutassak" - mondta Gerrard.

Íme egy a sok emlékezetes Gerrard-gól közül


"Bevallom, tényleg nem mindig megy úgy a játék a válogatottban, mint a klubcsapatomban, de nem adom fel - próbálkozom, és minden vágyam, hogy jól szerepeljek Capello csapatában. Ez egy új kihívás a számomra, bent kell maradnom a kezdőcsapatban" - tette hozzá a fedezet, aki a Vörösök mezében eleddig 308 meccsen 56-szor volt eredményes, míg a nemzeti együttesben 69 fellépésén 13-szor talált be a kapuba.

Vieira a goal.com-nak nyilatkozva még hozzátette: szerinte ha a Liverpool legjobbja befejezi, akkor Cesc Fabregas, az Arsenal 21 éves irányítója lehet majd a legjobb Gerrard posztjáon: "Már most is a topfutballisták között tartják számon, de ennél ő még sokkal jobb lesz."