Vágólapra másolva!
A hétközi válogatott mérkőzésekről sztárok egész sora hiányzott, hogy aztán a hét végén pályára lépjenek klubcsapataikban, így aztán az igazán nagy nevek hiányoznak az álomcsapatunkból. A gárda magját két nemzeti tizenegy adja: a németeket 2-1-re legyőzött angol csapatból hárman, a bosnyákoktól pedig ketten is bekerültek együttesünkbe.

kapus:
Mark Schwarzer (ausztrál, Fulham): Gera Zoltán csapata a Liverpool otthonában szerzett pontot, és ebben nagy szerepe volt a londoniak ausztrál hálóőrének. Schwarzer több alkalommal is bravúrral őrizte meg kapuját a góltól, különösen Dirk Kuyt lövésénél védett nagyot.

hátvédek:
Glen Johnson (angol, Portsmouth): A Pompey jobbhátvédje végigjátszotta a németek elleni válogatott összecsapást a háromoroszlánosok színeiben, majd a hét végén klubjában is remekelt. A Hull City ellen fáradhatatlanul robotolt a jobb szélen, és egy látványos gólt is szerzett.

Matthew Upson (angol, West Ham United): A középhátvéd szintén kiválóan futballozott a válogatottban a németek ellen, sőt, neki gólt is sikerült szereznie a címeres mezben. Vasárnap aztán a Sunderland ellen hasonlóan hibátlan teljesítményt nyújtott, és ennek köszönhetően a West Ham megúszta kapott találat nélkül.

Fabricio Coloccini (argentin, Newcastle United): A Szarkáknak a Chelsea otthonában kellett pályára lépniük a hét végén, ám sikerült pontot szerezniük a Stamford Bridge-en, mégpedig úgy, hogy nem kaptak gólt. A Newcastle-ból a teljes védelem kiváló teljesítményt nyújtott, de Coloccini még közülük is kitűnt hibátlan játékával.

Fabián Monzón (argentin, Real Betis): A sevillai együttes hátrányból fordítva tudott nyerni a Sporting Gijón ellen, az egyenlítő gól pedig egy rendkívül látványos találat volt. Ezt a balhátvéd Monzón érte el egy távoli szabadrúgásból, és a bekk ezen kívül is hasznosan futballozott a találkozón.

középpályások:
Shaun Wright-Phillips (angol, Manchester City): A jobbszélső ugyan egyetlen találatot sem szerzett a múlt héten, ám ezzel együtt is mindkét mérkőzésén a mezőny legjobbjának bizonyult. A válogatottban a németek elleni barátságos találkozón "csak" egy bődületes kapufáig jutott, de rendre megkavarta a germán védelmet, mint ahogyan az Arsenal hátsó alakzata sem bírt vele szombaton.

Sulley Muntari (ghánai, Internazionale): A hét vége rangadójára Olaszországban került sor, és a Derby d'Italiát az Inter nyerte meg a Juventus ellen - köszönhetően Muntarinak. A ghánai középpályás jókor volt jó helyen, de a gólja mellett a mezőnyben is hatalmas munkát végzett, rengeteg labdát szerzett, még ha olykor kicsit túlzásba is vitte a keménységet.

Forrás: AFP

Muntari a nagy rohanásban néha megállt pihenni a Juve ellen

Riccardo Montolivo (olasz, Fiorentina): A firenzeiek egy rendkívül látványos és gólgazdag meccset játszottak az Udinese ellen, amelyből végül ők kerültek ki győztesen. Ez nagy részben Montolivónak volt köszönhető, a középpályás ugyanis végre úgy játszott, ahogy a viola drukkerek már régóta várták tőle: két gólt is szerzett, és minden támadásban főszerepet vállalt.

Jonathan Sesma (spanyol, Real Valladolid): A lila-fehér együttes sorozatban a második élcsapatot verte a Primera Divisiónban, ezúttal a Villarreal ellen tudott nyerni, és ebben Sesma kulcsszerepet vállalt. A balszélső ugyanis kétszer is eredményes volt, amivel pályafutása első dupláját ünnepelhette élvonalban.

csatárok:
Vedad Ibisevic (bosnyák, TSG Hoffenheim): A Bundesliga újonca csak nem akar "kipukkadni", az együttes a hét végén az 1. FC Köln ellen gyűjtötte be a három pontot, és továbbra is vezeti a német bajnokságot. Ibisevic két találattal vette ki a részét a győzelemből, és a hétközi, Szlovénia elleni válogatott mérkőzésen is duplázni tudott.

Forrás: AFP

Ibisevic a gólszerzés megszállottja lett

Edin Dzeko (bosnyák, VfL Wolfsburg): Ibisevic csatártársa a szlovének ellen a válogatottban Dzeko volt, aki azon a meccsen "csak" egyszer volt eredményes - a hét végén viszont ő is két gólt szerzett. Az "áldozat" a VfB Stuttgart volt, és a bosnyák támadó duplájának is köszönhetően a Farkasok 4-1-re diadalmaskodtak.

www.infosport-focivilag.hu