Vágólapra másolva!
A háromszoros világbajnok Pelé szerint honfitársa, a brazil Kaká, az argentin Lionel Messi és a portugál Cristiano Ronaldo a jelenlegi legjobb labdarúgók. A barcelonai csatár Thierry Henry szerint Messi klasszisokkal jobb Ronaldónál, és ő érdemli az idei Aranylabdát.

"Megítélésem szerint ez a három játékos kiemelkedik a többiek közül. Kaká azért került nálam az első helyre, mert öt esztendeje folyamatosan rendkívül magas színvonalon futballozik" - nyilatkozta Pelé.

A Fekete Gyöngyszem által említett trió - de főleg a portugál és az argentin - esélyes az idei Aranylabda-választáson is.

Róluk a minap Thierry Henry nyilatkozott, kiemelve: barcelonai csapattársa, Messi nem hasonlítható össze Ronaldóval, annyival jobb nála.

"Messi a legjobb. Amit ő művel a pályán, az egy külön kategória. Egészen különleges labdarúgó" - mondta a francia csatár, aki - még Arsenal-játékosként - 2003-ban Pavel Nedved mögött második, míg 2006-ban Fabio Cannavaro és Gianluigi Buffon mögött a harmadik lett a legnagyobb prezstízsű európai futballvoksoláson.

"Miután megnéztem az Arsenal-Manchester United meccset, végleg világossá vált számomra: Cristiano Ronaldo és Messi más színvonalat képviselnek, nem lehet őket összehasonlítani. Messi érdemli meg az idei Aranylabdát" - tette hozzá az Európa- és világbajnok támadó.