Vágólapra másolva!
Nem áll valami jól a spanyol bajnokságban az Espanyol, a barcelonai együttes jelenleg a kiesőjelöltek közé tartozik, és a csapat teljesítményén az edzőcsere sem segített. A gyenge szereplésnek a játékoskeretre is lehet hatása, hiszen ha a klub kiesik az élvonalból, akkor a csapat legjobb futballistái aligha maradnak az egyesületnél.

Ennek első jele, hogy a kameruni kapusa, Idriss Kameni egyelőre visszautasította a klub szerződéshosszabbítási ajánlatait, márpedig jelenlegi kontraktusa csak a szezon végéig érvényes, vagyis ha nem ír alá, akkor a nyáron ingyen távozhat a csapattól.

Kameni fiatal kora ellenére (februárban múlt 24 esztendős) rutinos kapusnak számít, a kameruni válogatottban eddig 52 alkalommal lépett pályára. Nem meglepő tehát, hogy van érdeklődés iránta, mégpedig elsősorban Angliából.

A Tottenham Hotspur már nyáron is szerette volna leigazolni, de a transzfer akkor nem jött össze, és a Spurs inkább a brazil Gomest vette meg a PSV Eindhoventől - akivel azonban nem elégedettek a White Hart Lane-en.

De a Tottenham mellett kapcsolatba hozták Kamenivel a Newcastle Unitedet és a Fulhamet is, utóbbi két egyesület a hírek szerint az ősszel többször is megfigyelőket küldött az Espanyol mérkőzéseire Kameni miatt. A legújabb pletykák szerint pedig a Bayern Münchennél is felmerült a kameruni kapus neve, aki ugyan elmondása szerint nem akar feltétlenül távozni a barcelonai klubtól, de egyelőre nem sikerült megegyeznie a szerződéshosszabbításról, pedig az egyesület vezetői többször is találkoztak az ügynökével.

További átigazolási hírek:
A Hamburg holland középpályása, Nigel de Jong hamarosan meghosszabbíthatja szerződését. A Borussia Dortmund fiatal középhátvédje, Neven Subotic a Napoliba tart.

A Bayern München ifjú irányítóját, Toni Kroost a svájci Grasshopperssel hozták kapcsolatba. A skót Rangers francia csatárát, Jean-Claude Darcheville-t a Valenciennes szeretné hazacsábítani.

A Manchester City brazil középpályását, Elanót a Fiorentina is kiszemelte. A Villarreal a brazil Flamengo védője, Juan Maldonado iránt érdeklődik.

A Bolton Wanderers közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Sheffield Wednesday hátvédjét, Mark Beeverst.

www.infosport-focivilag.hu