Vágólapra másolva!
Lejátszották az argentin labdarúgó-bajnokság őszi idényének (apertura) végső sorrendjéről döntő rájátszás első találkozóját, amelyen a San Lorenzo 2-1-re legyőzte a Tigre csapatát.

A 17. percben a San Lorenzo szerzett vezetést, az Európában többek között a Real Madridban és az Interben megfordult Solari beadását Islas kapus sután kiütötte, az érkező Barrientos pedig közelről a hálóba terelte.

A gólja után három perccel Barrientos az előkészítésben jeleskedett, a jobb oldalról adott középre, ahol Bergessio kapásból vágta a labdát a kapu közepébe. Bianchi végleg padlóra küldhette volna a Tigrét, de fejesét a léc hárította.

A játékvezető sem akarta eldönteni a meccset, pedig Islas felborította Bergessiót a 16-oson belül, elég sok helyen adtak már büntetőt ilyenért, sőt, ennél kevésbé egyértelműbb esetért is. A 76. perben az egész második félidőben harcosan játszó Tigre szépíteni tudott, Rusculleda beadása után Lazzaro bólintott a jobb sarokba.


A meccs összefoglalója

Az egyenlítés azonban már nem jött össze, igaz, a lefújás előtt még balhéztak egy kicsit a csapatok, Islas próbálta átrendezni Barrientos arcberendezését, ami miatt hat percig állt a játék, végül Saul Laverni játékvezető az asszisztenssel egyeztetve kiállította a Tigre heveskedő kapusát. A Tigre-drukkerek is nehezen viselték a vereséget, feltépték és a pályára dobálták a székeket, így végül rendőri kísérettel tudott csak öltözőbe vonulni a bíró.

A San Lorenzo 2-1-es győzelme azt jelenti, hogy ha a gárda szombaton legyőzi a Boca Juniorst, akkor a piros-kékek a bajnokok.

argentin bajnokság, rájátszás:
San Lorenzo - Tigre 2-1 (2-0)
gól:
Barrientos (17.), Bergessio (20.), illetve Lazzaro (76.)