Vágólapra másolva!
Furcsán állt össze a heti álomcsapatunk, mert két olyan labdarúgó is helyet kapott benne, aki csak csereként lépett pályára klubja mérkőzésén, de így is olyan teljesítményt nyújtott, hogy érdemesnek tartottuk őt a beválogatásra. A másik meglepetés, hogy három angol futballista is szerepel a tizenegyben.

Kapus:

Brad Friedel (amerikai, Blackburn Rovers): a Newcastle United végigtámadta a Blackburn elleni hazai bajnokiját, ám hiába dolgozott ki számtalan helyzetet, egyszer sem tudta bevenni Friedel kapuját. Az amerikai portás főleg Michael Owent kergette őrületbe parádés védéseivel.

Hátvédek:

Jamie Carragher (angol, Liverpool FC): a Vörösök mestere, Rafa Benítez a Bolton Wanderers ellen váratlan húzásra szánta el magát, és a jobbhátvéd posztján szerepeltette Carraghert, aki már régóta nem játszott a védelem szélén. A liverpooli bekk azonban itt is remek teljesítményt nyújtott, és a támadásokból is kivette a részét - a második találatot az ő felfutása előzte meg.

Daniele Portanova (olasz, Siena): remek hetet zárt a toszkán együttes, hiszen mind a két mérkőzését megnyerte a Serie A-ban, és ezzel kicsit távolabb került a kiesési zónától. A Siena sem a Cagliari, sem pedig az Empoli FC ellen nem kapott gólt, és utóbbi találkozón a középhátvéd Portanova be is talált.

Mario Eggimann (svájci, Karlsruher SC): a Bundesliga újonca ezúttal az eltiltott Hajnal Tamás nélkül lépett pályára a VfL Wolfsburg ellen, de a KSC így is begyűjtötte a három pontot. A csapat középhátvédje, a svájci Eggimann remek védőmunkája mellett egy góllal is hozzájárult a sikerhez.

Joleon Lescott (angol, Everton FC): a liverpooli együttes versenyben van a negyedik helyért a Premier League-ben, és a múlt héten két bajnokit is nyert. Hétfőn a Manchester Cityt, vasárnap pedig a Portsmouth FC győzte le, és Lescott mind a két összecsapáson remek teljesítményt nyújtott a védelem bal oldalán - a manchesteriek ellen gólt is szerzett.

Középpályások:

Robinho (brazil, Real Madrid): a királyi gárda játékosának kevesebb, mint fél óra is elég volt ahhoz, hogy győzelemhez segítse együttesét. A sérüléséből felépült szélső csereként lépett pályára a Recreativo Huelva ellen, és kétszer is eredményes volt, és ennek köszönhetően a Real Madrid begyűjtötte a három pontot.

Owen Hargreaves (angol, Manchester United): a Vörös Ördögök a hét végi, Fulham FC elleni bajnokin már az Olympique Lyon elleni BL-mérkőzésre tartalékoltak, több sztárjukat is pihentették, de így is simán hozták a kötelezőt. Főleg Hargreaves villogott, aki a tőle megszokott magas szintű védőmunka mellett még gólt is szerzett - ez volt az első találata a MU színeiben.

Alberto Aquilani (olasz, AS Roma): a Farkasok a hétközi, FC Internazionale elleni rangadón ugyan nem tudtak nyerni, de Milánóban is remek teljesítményt nyújtottak, majd a hét végén magabiztosan intézték el a Parma FC együttesét. Aquilani mind a két összecsapáson remekül futballozott, ráadásul a pármaiak ellen a gólszerzők közé is feliratkozott.

Franck Ribéry (francia, Bayern München): a múlt héten ismét bebizonyosodott, hogy a gall középpályás nagyon fontos a bajorok számára. Az 1860 München elleni kupamérkőzésen csereként beállva volt a mezőny legjobbja, és az utolsó percben higgadtan értékesítette a továbbjutást érő tizenegyest, majd az FC Schalke 04 elleni bajnoki rangadón elronthatatlan gólpasszt adott Miroslav Klosénak.

Csatárok:

Sergio Agüero (argentin, Atlético Madrid): a Matracosok ezúttal remek szolgálatot tettek városi riválisuknak, a Real Madridnak, hiszen legyőzték az FC Barcelonát - köszönhetően Agüero pazar teljesítményének. Az argentin támadó kiharcolt egy tizenegyest, rúgott két gólt, és adott egy gólpasszt is - ennél többet nem nagyon tehetett volna.

Forrás: Getty Images

Papa Waigo (jobbra) alaposan meglepte a Juventust

N'Diaye Papa Waigo (szenegáli, Fiorentina): aA firenzei hívek első számú csatáruk, Adrian Mutu sérülését követően joggal aggódhattak, és aligha gondolták, hogy éppen a télen igazolt szenegáli csatár segíti majd győzelemhez a gárdát. A Cesenától igazolt támadó azonban a Livorno és a Juventus FC ellen is csereként beállva hozott sorsdöntő fordulatot: mindkét összecsapáson betalált, és a torinóiak ellen még egy gólpasszt is adott.

www.infosport-focivilag.hu