Vágólapra másolva!
A szezon egyik meglepetéscsapata Olaszországban az Atalanta, amely főleg remek hazai teljesítményének köszönhetően stabilan tartja magát a Serie A középmezőnyében. A bergamóiak játékosai közül a középpályás Cristiano Doniról korábban is tudta mindenki, hogy kiváló futballista, arra azonban szinte senki sem számított, hogy Sergio Floccari ilyen fantasztikus teljesítményt nyújt.

A 27 esztendős támadó eddigi pályafutása során mindössze 13 gólt szerzett az élvonalban, a jelenlegi bajnokságban viszont már tíz találatnál jár, bevette többek között a Fiorentina és az Internazionale kapuját is.

Floccarit az átigazolási időszakban kapcsolatba hozták pár egyesülettel, de a játékos most még maradt Bergamóban - a hangsúly azonban a csatár ügynöke szerint a "még" szócskán van. A menedzser, Vincenzo Morabito szerint ugyanis nem véletlen, hogy az Atalanta januárban megvette a Catania támadóját, Gianvito Plasmatit, a bergamóiak alighanem úgy terveznek, hogy a következő idényben ő pótolhatja majd Floccarit, aki a nyáron alighanem klubot vált.

Morabito állítása szerint két sztárcsapat is komolyan érdeklődik iránta: az AS Roma és a Juventus is figyeli a csatárt, akinek ezek szerint nem kell mást tennie, mint hogy a szezon hátralévő részében is hasonlóan eredményesen futballozzon - és akkor a nyáron egy patinásabb egyesületbe igazolhat.

További átigazolási hírek:
A Juventus kiszemeltje a brazil U20-as válogatott támadója, Dentinho. A Hull City az angol átigazolási szezon meghosszabbítását az Everton csatárának, Victor Anichebének a megszerzésére használná fel. A Newcastle United középpályása, Nicky Butt egy évvel meghosszabbította szerződését.

A Borussia Dortmund dél-afrikai támadója, Delron Buckley kölcsönbe a másodosztályú FSV Mainzba került. A Bayern München megszerezte a következő szezonra a Borussia Mönchengladbach középpályását, Alexander Baumjohannt. A Fiorentina csatára, Arturo Lupoli kölcsönjátékosként a Sheffield Unitedben folytatja pályafutását.

www.infosport-focivilag.hu