Vágólapra másolva!
Az angol futballélvonalban szereplő FC Chelsea-nek 65.7 millió font (mintegy 21,9 milliárd forint) volt a vesztesége a 2007/08-as szezonban a klub által pénteken közzétett pénzügyi jelentés szerint.

Az összeg csaknem egyharmada - összesen 23.1 millió font - azokból a kárpótlási pénzekből jött össze, amelyeket a londoniak irányítói a menet közben elküldött vezetőedzőknek, a portugál Jose Mourinhónak és az izraeli Avram Grantnak a szerződésfelbontásból eredő kompenzáció címén kényszerültek kifizetni.

Ez azt is jelenti, hogy 2003 óta, amikor felvásárolta az orosz milliárdos Roman Abramovics, a fővárosi labdarúgóklub nem nyereséges, alapvetően az egyenként is nagyon sokba kerülő sztárjátékosok leigazolásából fakadó rendszeres túlköltekezés miatt. Az ügyvezető igazgató Peter Kenyon mindenesetre most azt hangoztatta, hogy a 2009/10-es szezonra változik a helyzet, és pozitív fordulatra számítanak, Bruce Buck klubelnök pedig közleményben érezte fontosnak megerősíteni, hogy a veszteségek dacára "semmi kétség nem férhet a Chelsea anyagi alapjainak stabilitásához".

Az FC Chelsea a hét közben közzétett egy másik listán, amely a klubokat tehetősségük alapján rangsorolta, az 5. helyet foglalja el 212,9 millió fontos gazdasági mutatóval, igaz, az előkelő pozíciót biztosító összeg nem tartalmazza az aktuális veszteségeket.