Vágólapra másolva!
Megemelte a magyar labdarúgó-válogatottnak az albánok és a máltaiak felett aratott győzelmekért járó prémiumát a hazai szövetség (MLSZ) elnöksége. Az MLSZ tájékoztatása szerint a testület tagjai csütörtöki ülésükön egyhangúlag megszavazták, hogy a tanácskozás egy részén személyesen is jelen lévő Erwin Koeman csapatának plusz 27 ezer euró jár a világbajnoki selejtezősorozatban eddig megnyert mérkőzésekért. Az Albánia és a Málta elleni találkozók eredetileg idegenben 36-36, hazai pályán 18-18 ezer eurót értek.

Szintén a válogatottal kapcsolatos határozat, hogy a rendkívüli érdeklődésre való tekintettel az április 13-ával kezdődő héten bejelentik a svédek és portugálok elleni meccsre a jegyárakat és az elővételi árusítás legfontosabb tudnivalóit.

A testület elfogadta a 2009-2010-es versenykiírásokat mind a július 25-én rajtoló élvonalban, mind a másod- és harmadosztályban, valamint a Magyar Kupában. Az idei Szuper Kupa-meccset várhatóan július második hétvégéjén játsszák Siófokon, de az időpont még változhat, függően a nemzetközi kupák selejtezőinek menetrendjétől. Az is eldőlt, hogy ha a bajnok és az MK-győztes ugyanaz a csapat lesz, akkor a kupában második helyezett jogosult indulni az UEFA Kupát felváltó Euroligában.

Kisteleki István elnök határozott kérést fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy az MLSZ készülő szabályzatában feltétlenül és hangsúlyosan jelenjen meg az a szándék, mely szerint erkölcsi és etikai megfontolásból minden erővel küzdeni kell az NB I-ben és az NB II-ben érintettek részvétele ellen a fogadásos szerencsejátékokban. Amennyiben valaki ezt megszegi, az ellen fegyelmi eljárást kell indítani, a minimális büntetési tétel pedig egyéves eltiltás lenne.

Az elnökség az MLSZ idei rendes közgyűlését május 3-án 10 órára hívta össze, a tanácskozás színhelye a hivatalosan egy nappal korábban ünnepélyes keretek között átadandó telki edzőközpont lesz.