Vágólapra másolva!
A legismertebb futballisták manapság kifejezetten sztárnak számítanak, annak minden előnyével és hátrányával: a bulvárlapokban immár a játékosok magánélete is rendszeres témának számít. Ez ihlette sorozatunkat is, amelyben a legnagyobb európai futballklubokat látogatjuk meg egy-egy elképzelt partin, hogy bemutathassuk, mit lehet tudni a játékosok magánéletéről.

A bajoroknál a szezon közben váltottak edzőt, a gyengébb eredmények miatt Jürgen Klinsmann helyére a bajnokság végéig Jupp Heynckes került, akinek bizony meg kellett ismerkednie a csapat focistáival - és mi lehetne erre alkalmasabb, mint egy parti, amelyen köszöntik az új mestert?

A gárda labdarúgóinak egy része persze nem nagyon vette ki a részét a bulizásból, hiszen a keretben jó néhányan vannak, akik rendkívül vallásos életet élnek.

A brazil középhátvéddel, Lúcióval már többször is megtörtént, hogy gólöröménél Istent dicsőítő pólót mutatott a felhúzott mez alatt, és ennek megfelelően a magánélete is visszafogott: a legtöbb időt feleségével, Dionéval, illetve három gyermekével (Victoriával, Joao Victorral és Valentinnával) tölti.

Hasonló az életfelfogása Zé Robertónak is, aki állítása szerint visszavonulása után még lelkipásztornak is szívesen elmenne - ezt alighanem nejével, Lucianával is megbeszélte, aki már három gyermeket (Endrik, Miriá és Isabelli) szült neki.

A francia Franck Ribéry nem a keresztény, hanem a muszlim vallás híve, ami állítólag elsősorban feleségének, Wahibának köszönhető - az algériai származású hölgy "térítette meg" a focistát. Két lányuk, Hizya és Shakinez neve is a muszlim vallás követéséről árulkodik.

Persze nem csak a vallásos futballisták családja igyekszik kerülni a nyilvánosságot. Tim Borowski neje, született Lena Mühlbacher is ritkán kerül be az újságokba (a pár 2006 júliusában házasodott össze, és majdnem pontosan egy évvel később első gyermekük, Emilia is megszületett), de ennek ellenére tavaly az egyik német bulvárlap őt választotta meg a Bundesliga harmadik legszebb futballistafeleségének.

Forrás: Getty Images

Válogatott német hölgykoszorú, jobbról a második Frau Borowski

A mostanában első számú kapusnak számító Hans-Jörg Butt nejéről, Katjáról sem lehet sokat tudni, a holland középpályás, Mark van Bommel felesége pedig csak azért szokott gyakrabban szerepelni a híradásokban, mert ő nem más, mint a jelenlegi holland szövetségi kapitány, Bert van Marwijk lánya. A focista akkor ismerte meg leendő nejét, Andrát, amikor Van Marwijk a Fortuna Sittardnál az edzője volt - és a hírek szerint a hölgynek nagy szerepe volt abban, hogy Van Bommel visszatért a nemzeti csapatba...

A klub olasz légiósai közül Luca Toni viszont követi a legszebb talján hagyományokat, és egy fotómodellt, illetve televíziós személyiséget vett el feleségül. A csatár kilenc évvel ezelőtt egy diszkóban ismerkedett meg Marta Cecchettóval, amikor még csak a hölgy számított hírességnek: Marta ugyanis 14 éves kora modellkedik és több híres divatcéggel is dolgozott, illetve szerepelt a legnagyobb divatlapokban is. Igazából azonban akkor lett népszerű Olaszországban, amikor szerepelt az egyik ital reklámjában, amelynek során a pulton táncikált.


Később egyébként egy leendő modellekről szóló valóságshow műsorvezetését is elvállalta, és Toni Bayernbe igazolását követően néhány német cég reklámarcaként is dolgozott. A bajorok másik olasz focistájának, Massimo Oddónak a felesége, Claudia Crivelli is modellkedett egy ideig, azonban ma már csak a családjának él - a párt egy közös barátjuk mutatta be egymásnak még nyolc évvel ezelőtt Milánóban, amikor Massimo a Monza játékosa volt.

Azóta két gyermekük is született, és Claudiának érdekes dolgokat kellett kiállnia férje híressége miatt. Tavaly például előfordult, hogy Oddót három olasz rendőrnő (!) azzal zsarolta meg, hogy kompromittáló fotókat készítettek róla a strandon, és ennek fejében 150 ezer eurót kérnek. A focista azonban megmutatta a fényképeket nejének, és a rendőrségnek is, majd látszólag belement az alkuba - hogy a megbeszélt találkozón aztán a hölgyek a pénz helyett karperecet kapjanak...

Mirooslav Klosénak nem volt szüksége arra, hogy hasonló módon bizonyítsa hűségét, sőt, a rossznyelvek szerint a felesége, Sylwia volt az, aki mással szűrte össze a levet - egyes pletykák szerint ugyanis viszonya volt a Werder Bremenben Miróval együtt futballozó Patrick Owomoyelával. Ezt persze az összes érintett fél cáfolta, és a Klose-família a legnagyobb békességben él együtt - a pár a Kaiserslautern egyik fanshopjában ismerkedett meg, és 2003-ban házasodtak össze.

Forrás: Getty Images

Sylwia 2003-ban lett Klose felesége

Sylwia Miróhoz hasonlóan lengyel származású, így gyermekeiket kétnyelvűnek nevelik, otthon gyakran lengyelül beszélnek egymással. A pár ikrei, Luan és Noah akkor születtek, amikor Klose még a Werderben futballozott, és Sylwiát a Weser stadion VIP-páholyából vitték a kórházba, miközben Miro mit sem sejtve futballozott a gyepen.

Lukas Podolski szintén lengyel származású partnert választott magának Monika Puchalski személyében, aki szintén igyekszik távol maradni a médiától, és inkább csendben neveli gyermeküket, Louist, aki tavaly áprilisban született. Bastian Schweinsteiger barátnője, Sarah Brandner viszont máris modellkarrierbe kezdett - igaz, már azelőtt is erre a pályára készült, hogy megismerkedett volna a focistával.

Forrás: Getty Images

Sarah és Schweini 2007-ben ismerkedtek meg

Sarah egy müncheni butikban dolgozott, és itt találkozott először Schweinivel 2007 májusában, majd miután pár nappal később Ibizán is összefutottak, közelebbről is megismerkedtek egymással. A hölgy akkor még érettségi előtt állt, de tavaly nyáron letette a vizsgáit, és természetesen egy modellügynökségnél kapott munkát.


A csapat balhátvédje, Philipp Lahm sokáig a nála három évvel idősebb, spanyol származású Nicola Valentinával járt, azonban tavaly szakított vele. Új barátnőjét, Claudia Corstennek hívják, és 23 esztendős (vagyis három évvel fiatalabb Lahmnál), és az egyik müncheni autókonszernnél dolgozik.

www.global-soccer.eu