Vágólapra másolva!
A Real Madrid már 211 millió eurót költött idén nyáron új játékosokra, de ezzel valószínűleg még nem zárta le az átigazolási időszakot. A csapat új edzője, Manuel Pellegrini úgy véli, hogy a védelem még erősítésre szorul, elsősorban egy balhátvédet szeretne igazolni.

Ezen a poszton az előző szezonban általában a brazil Marcelo vagy az argentin Gabriel Heinze szerepelt, de egyikük sem nyújtott kiemelkedő teljesítményét. A Realt korábban kapcsolatba hozták az Internazionale brazil focistájával, Maxwellel, de a legújabb hírek szerint a madridiak új balhátvédje Angliából érkezhet.

A kiszemelt ugyanis a Chelsea válogatottja, Ashley Cole, aki alapembernek számít a londoniaknál, ő azonban úgy véli, hogy a Stamford Bridge-en nem becsülik meg eléggé. Szerződése jövő nyáron lejár, és bár a klub szeretné meghosszabbítani, az ajánlat nem nyerte el a játékos tetszését. Cole ugyanis ugyanannyit szeretne keresni, mint a csapat legjobban megfizetett focistái, azaz John Terry vagy Frank Lampard, akik heti 130 ezer font körüli fizetést kapnak.

A balhátvéd ezzel szemben "csak" heti 70 ezer fontot ér a Chelsea-nek, első körben nemet is mondott a klub által kínált új szerződésre, márpedig ha nem ír alá, akkor jövő nyáron ingyen távozhat. Ezt a londoniak aligha engedhetik meg maguknak, így könnyen lehet, hogy inkább az idén eladják, ami kapóra jönne a Realnak.

További átigazolási hírek
Az Arsenal fiatal balhátvédje, Kieran Gibbs meghosszabbította szerződését. Az Udinese svájci középpályását, Gökhan Inlert a Liverpool vinné. A Real Betis középpályását, Achille Emanát a Valencia csábítja. A Bochum szerződtette az olasz másodosztályú Frosinone szlovén csatárát, Zlatko Dedicet. A Lille megszerezte a Strasbourg védőjét, Jean-Alain Fanchone-t. A Fiorentina brazil középpályása, Felipe Melo az Arsenalban folytathatja pályafutását. Az Olympique Marseille védője, Ronald Zubar a Wolverhampton Wanderersbe szerződött.

www.global-soccer.eu