Vágólapra másolva!
Botrányos körülmények között ért véget a Red Bull Salzburg-Dinamo Zagreb mérkőzés a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában. A hosszabbítás perceiben egy lelátóról bedobott műanyag pohár eltalálta Martin Wilczek asszisztenst, akinek felrepedt a szemhéja, a kollega vérző sebét látva Pavel Kralovec bíró lefújta a meccset.

Az első félidőben még a futball játszotta a főszerepet, a Salzburg a német Alexander Zickler góljával szerzett vezetést, amire a 63. percben Marijo Mandzukic válaszolt, amikor egy röviden hazafejelt labdára lecsapott, és a kapuba emelt a kifutó Eddie Gustafsson fölött.

A Dinamo gólszerzője a 92. percben is főszereplő volt, ekkor azonban már nem igazán pozitív vonatkozásban: a cseh bíró megállította a játékot, amikor a földre került egy sérült vendégjátékos, a labdával kapu felé induló Mandzukic pedig kakaskodni kezdett Franz Schiemerrel.

Az esetnél inkább Schiemer volt a hunyó, akinek nem tetszett, hogy Mandzukic nem akarja visszaküldeni a labdát a játékmegszakítást követő feldobás elvégzéséhez, és a hazai játékos egy cselgáncsból ellesett mozdulattal földre küldte Mandzukicot. Kralovec bíró mindkét játékost sárga lappal büntette, Mandzukicnak ez a második figyelmeztetése volt, így villant a piros.


Az oldalvonalnál álldogáló horvát csatár felé ekkor különféle tárgyak repültek a lelátóról, ezek közül egy söröspohár Mandzukic fején megpattanva eltalálta Wilczek asszisztenst, akinek felszakadt a szemöldöke, a vérző sebre a horvátok hívták fel a figyelmét, bár a mozdulat megtévesztő volt, úgy tűnt, mintha Wilczek épeszűségét kérdőjeleznék meg a kiállítás miatt.

Mindenesetre Kralovec lefújta a meccset, amelyből amúgy is csak egy perc lehetett hátra, az ügynek meg várhatóan lesz folytatása, mert az UEFA ritkán éri be ejnye-bejnyével, ha a játékvezetői hármas valamelyik tagját megdobják. Az osztrák lapok súlyos pénzbüntetést emlegetnek, de a pályabezárást sem tartják lehetetlennek.