Vágólapra másolva!
Támogatja az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökének, Michel Platininek a javaslatát Roman Abramovics, a Chelsea tulajdonosa, amely arra irányul, hogy egy csapat csak annyit költhessen átigazolásra, amennyi bevétellel el tud számolni.

Abramovicsot a 15 milliárd fontra becsült vagyonnal rendelkező leggazdagabb klubtulajdonos, a 38 éves Mansour bin Zayed Al Nahyan sejk költekezése zavarja. Amíg az orosz milliárdos hat év alatt 700 millió fontot pumpált londoni klubjába, addig a Manchester City csak ezen a nyáron 120 milliót költött. A Chelsea idén 23 millió fontban húzta meg az átigazolásra fordítható összeg felső határát, Abramovics szerint ugyanis a gazdasági válság miatt ennyit lehet ésszerű keretek között bevállalni.

"Elsősorban a klubtulajdonosok, többek között Roman Abramovics, Silvio Berlusconi és Massimo Moratti kértek arra, tegyek valamit. A tervek szerint egy klub nem költhetne többet bevételeinél, amennyiben ezt megszegi, kitiltható lenne az európai sorozatokból" - mondta Platini.

A francia sportvezető hozzátette, még nem találkozott a Manchester City tulajdonosával, de hamarosan szeretne. "Nem számít, ha egy csapat nem ért egyet ezzel az ötlettel. A módosítást több klub is szeretné bevezetni" - tette hozzá Platini.

Platini korábban már hallatta hangját, akkor a Real Madrid nyári átigazolásai miatt hangoztatta, meg kell reformálni az átigazolási szabályokat: "Cristiano Ronaldo igazolása letaglózott, képtelen vagyok megérteni, hogy lehet több mint 90 millió eurót költeni egy játékosra. Valamit tennünk kell. Természetesen némi időbe telik a dolog, talán két-három évbe is, de szabályoznunk kell a jelenlegi helyzetet."