Vágólapra másolva!
A Debrecen labdarúgója, Bernáth Csaba szerint csapattársa, a múlt pénteken egy kerékpárost halálosan elgázoló Bodnár László lelkileg nagyon erős, ezért hamarosan visszatér majd a futballpályára, ám attól félti a hozzá hasonlóan jobbhátvédként bevethető játékost, hogy a mindennapi életben sokkal nehezebb dolga lesz, mint a meccseken.

Különleges helyzetben van a Debrecen játékosa, Bernáth Csaba, hiszen az ingyen megszerzett Szélesi Zoltán és Bodnár László is ugyanazon a poszton szerepel a magyar bajnokcsapatban, mint ő. A 30 esztendős játékos 1996 és 2003 között 143 meccset játszott a Lokiban, majd a belga Antwerpenben eltöltött egy idényt követően, 2004 óta további 118 mérkőzésen lépett pályára DVSC-mezben, tehát igazi ősdebreceninek számít.

"Teljesen ledöbbentem, amikor a Nyíregyháza elleni meccs előtti taktikai értekezleten Herczeg András közölte a rossz hírt" - nyilatkozta a haon.hu-nak Bernáth. A kétszeres ligaválogatott védő - aki egy hónap és egy nap híján éppen egyidős Bodnárral - hozzátette: ahogyan mások, úgy korábban ő sem tudott beszélni játékostársával, aki teljesen elzárkózott a külvilágtól.

"Ezt a döntését természetesen tiszteletben tartottam. Egy üzenetet küldtem csupán a telefonjára, amiben sajnálatomat fejezem ki a történtek miatt és hozzátettem, hogy ha bármiben tudok segíteni, szóljon."

Bernáth szerint a futballpályán könnyebb dolga lesz Bodnárnak, mint a stadionon kívül. "Kegyetlen tragédia ez, amit iszonyú nehéz lehet feldolgozni az elhunyt hozzátartozóinak és neki is. Laci lelkileg nagyon erős és tudom, hogy hamarosan visszatér közénk a pályára, az edzéseken és a játék során függetleníteni tudja majd magát a szörnyű traumától. Ám a mindennapi életben sokkal nehezebb dolga lesz, mondjuk hazafelé tartva, vagy az esetleges szurkolói beszólásokat felidézve magában. Nagyon szurkolok neki."

Bodnár László kedd délután - a tragédia óta először - részt vett a Debrecen edzésén, a Hajdú Online beszámolója szerint nagyon maga alatt volt, mindvégig lehajott fejjel járt az Oláh Gábor utcai sporttelepen. A játékost pénteken hallgatja ki a rendőrség.