Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fellebbviteli testülete törölte Eduardo da Silvának, az Arsenal labdarúgójának két nemzetközi kupamérkőzésre szóló eltiltását.

A fegyelmi bizottság a hónap elején a televíziós felvételek alapján büntette meg a horvát válogatott futballistát, azzal az indokkal, hogy a Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján az Arsenal vezető gólja előtt a 16-oson belül feldobta magát, és ezzel "félrevezette a játékvezetőt".

A megítélt büntetőt aztán értékesítette, vezetést szerezve csapatának, amely végül 3-1-re nyerte meg az összecsapást, és kettős győzelemmel bejutott a csoportkörbe. A londoni alakulat néhány nappal később fellebbezett, s végül sikerrel járt.

"Valamennyi körülmény figyelembe vétele, a bíró és asszisztensei beszámolói, valamint több televíziós felvétel alapján nem lehetett azt megállapítani, hogy a játékvezető tévedett, amikor tizenegyest ítélt" - indokolt a fellebbviteli bizottság.

Eduardónak így nem kell kihagynia a BL-sorozat első két csoportfordulóját, a Standard Liege és az Olimpiakosz Pireusz elleni mérkőzéseket.