Vágólapra másolva!
 

A francia pontvadászat egyik meglepetéscsapata ebben a szezonban a Stade Rennes, amely 20 forduló alatt mindössze egyetlen vereséget szenvedett, és jelenleg a harmadik helyen áll a tabellán.

A breton együttes ezt a bravúrt ráadásul igazán nagy sztárok nélkül érte el: a csapat mestere, Guy Lacombe inkább a csapategységben hisz, és előszeretettel ad lehetőséget a saját nevelésű fiataloknak - a jelek szerint eredményesen. Ennek köszönhetően a klub talán legismertebb futballistája, Sylvain Wiltord csak elvétve lépett pályára ebben a szezonban, ami nem is nagyon tetszett az Európa-bajnok támadónak: a korábban az Arsenalban és a Girondins Bordeaux-ban is megfordult játékos tulajdonképpen már a szezon kezdete óta távozni szeretne Rennes-ből.

Mindez immár valós lehetőség a számára, köszönhetően annak, hogy a rennes-iek sportigazgatója, Pierre Dreossi a minap kijelentette: nem tartanak igényt Wiltord-ra, sőt, akár ingyen is hajlandóak őt elengedni.

A 34 esztendős támadó úgy véli, hogy még megállná a helyét a francia első osztályban, ám eddig "csak" a kiesés ellen küzdő egyesületek érdeklődtek iránta. A Sochaux és a Nantes is szívesen látta volna őt a soraiban, ám Wiltord inkább jobb csapathoz igazolna, és úgy tűnik, hogy kívánsága akár valóra is válhat.

A hírek szerint ugyanis az Olympique Marseille mestere, Eric Gerets is igényt tartana rá: noha az OM nemrégiben igazolta le az ukrán Sahtar Doneck brazil játékosát, Brandaót, a belga mester tovább erősítené a csatársort - és az a tény, hogy Wiltord ingyen megszerezhető, kapóra jött neki.

A Hull City kiszemeltje a Sunderland védője, Dean Whitehead. A Wigan Athletic visszautasította a Tottenham Hotspur ajánlatát Wilson Palaciosért.

A Fulham dél-koreai középpályás, Seol Ki Hyeon a szaúdi Al-Hilalba szerződött. A Benfica portugál csatárát, Ariza Makukulát a Bolton Wanderers szeretné kölcsönvenni.

A Hertha BSC a szerb Borac Cacak fiatal középpályását, Darko Lazovicot teszteli. A Sampdoria leigazolta a Fiorentina csatárát, Giampaolo Pazzinit.

Az Osasuna középpályása, Xavier Margairaz kölcsönbe az FC Zürichbe került. A Newcastle United bejelentkezett a Stade Rennes kameruni középpályásáért, Stéphane M'Biáért.

A Stoke City a Charlton Athletic csatárát, Andy Grayt venné kölcsön.

www.infosport-focivilag.hu