Vágólapra másolva!
A marseille-i rendőrség vizsgálódik a jelenleg a Bayern Münchent erősítő Franck Ribéry négy évvel ezelőtti átigazolásával kapcsolatban, amikor a válogatott játékos a török Galatasaraytól ingyen került az OM-hez. Bruno Heiderscheid, Ribéry korábbi ügynöke nyújtott be panaszt az állítólagos átigazolási szabálytalanságok miatt, ezért foglalt most le könyvelési dokumentumokat a rendőrség.

Franck Ribéry 2005 januárjában igazolt a török Galatasarayhoz, ahol három és fél éves szerződést írt alá, de fél évvel később ingyen távozott az Olympique Marseille-hez.

Ribéry arra hivatkozott, hogy a török klub nem tartotta be a szerződésben foglaltakat a fizetését illetően, és tartozott neki négyhavi pénzével, a FIFA pedig a játékosnak adott igazat, emiatt ingyen igazolhatóvá vált, le is csapott rá az OM.

A Galata persze nem adta fel, a Sportdöntőbíróság elé vitte az ügyet, és nemcsak hogy szerződésszegéssel vádolta Ribéryt, hanem tízmillió eurós kártérítést követelt a Marseille-től.

A Sportdöntőbíróság is a FIFA véleményén volt, jogosnak ítélte Ribéry távozását, ezzel úgy tűnt, véget ért az ügy. Bruno Heiderscheid, Ribéry korábbi ügynöke azonban vitt még egy fordulatot a történetbe, amikor panaszt nyújtott be a játékos és a Marseille ellen az átigazolás során történt állítólagos szabálytalanságok miatt.

A marseille-i ügyészség már tavaly vizsgálatot indított, a rendőrség pedig a napokban lefoglalt könyvelési dokumentumokat, hogy ellenőrizze, volt-e pénzmozgás az OM és a Galatasaray, valamint a francia klub és Heiderscheid között.

A történethez hozzátartozik, hogy Heiderscheidet Ribéry azért rúgta ki 2007-ben, mert már nem bízott meg benne, így aztán kicsit bosszúszagú az egykori ügynök magánakciója.

Ribéry jelenleg a Bayern München játékosa, de nyáron fél Európa sorban állt érte, elsősorban a Chelsea és a Real Madrid szerette volna elvinni, de végül maradt a német csapatnál, bár a spanyol As úgy tudja, már megszületett a megegyezés, hogy jövő nyáron Madridba igazol.