Vágólapra másolva!
Várhidi Péter már nem a Szigetszentmiklós edzője, de a másodosztályú csapat az ő vezetésével érte el története legnagyobb sikerét, amikor nyolc közé jutott a Magyar Kupában. A Szigetszentmiklós egyik játékosát a Kaposvölgye elleni nyolcaddöntő mindkét mérkőzése előtt megkörnyékezték, hogy manipulálják a meccs végeredményét, ami Várhidit váratlanul érte, de szerinte a továbbjutás is azt bizonyítja, mennyire becsületes a csapat.

- Friss fejlemény a Magyarországot is elérő fogadási botrányban, hogy a Szigetszentmiklós-Kaposvölgye Magyar Kupa-nyolcaddöntő mindkét meccse előtt megkeresték a Szigetszentmiklós egyik játékosát, hogy veszítsen a csapat. Önt nem sokkal az első meccs előtt nevezték ki a csapat edzőjének, mit szól a most kiderült vesztegetéshez?
- Váratlanul ért, de már megszoktam, hogy rendre előkerülnek váratlan dolgok.

- Tapasztalt valamit a meccsek előtt vagy után? Előkerült ez a téma akkor?
- Nem tapasztaltam semmit, teljesen új az információ számomra. Csak azt tudom mondani, amit eddig, ez egy nagyon becsületes csapat, amely fantasztikus eredményt ért el azzal, hogy bejutott a Magyar Kupában a legjobb nyolc közé, és a mostani fejlemények ismeretében ez még inkább igaz, három felkiáltójellel.

- Szintén sokat emlegetett téma mostanság a tavaly szeptemberi U21-es Eb-selejtező, amikor Szerbia 8-0-ra nyert a csapata ellen. A vereség után azt mondta, egy csapat nem kaphat nyolc gólt, most pedig kiderült, Pintér Ádámot megkörnyékezték a meccs előtt. Ez véletlen egybeesés?
- Ugyanazt tudom mondani, mint eddig, nem tudok semmi olyan körülményről, ami befolyásolhatta a meccset, ugyanakkor nem mindenki tett meg mindent a sikerért, csak három játékoson, Filkor Attilán, Vass Ádámon és Zsidai Lászlón láttam, hogy megfeszülnek benn a pályán. Ami Pintér Ádám megkörnyékezését illeti, nem tudom, hogyan próbálták beszervezni, de egy nyitott kérdés továbbra is fennáll a meccsel kapcsolatban: miért volt ilyen gyenge a csapat?

- Pintér Ádám azt mondta, hogy letette a telefont, amikor meg akarták vesztegetni, lehet, hogy ennek ellenére ez a hívás olyan nyomott hagyott benne, hogy közrejátszott a 0-0-s állásnál bekövetkezett kiállításában?
- Az biztos, hogy egy ilyen zavaró körülmény még jobban megkavarhatja az embert, ha valaki amúgy is izgul meccs előtt, akkor ez csak fokozhatja a lelki terhet. Biztos vagyok benne, hogy Ádám duplán bizonyítani akart, hogy ha kiderül, hogy megkörnyékezték, ne kerüljön kellemetlen helyzetbe, az külön pech, hogy kiállították, ráadásul az a piros lap elég vitatott ítélet volt.

A nyolcgólos belgrádi vereség összefoglalója:


- A Nemzeti Sportban elhangzott, hogy a meccs után az MLSZ nem volt kíváncsi a szóbeli beszámolójára, pedig az egyik elnökségi tag, aki a helyszínen látta a meccset, utólag elismerte, jobb lett volna, ha meghallgatják önt a kínos vereség után. Meg lehet tudni, mi állt az írásbeli jelentésben?

- A meccsek utáni jelentésekbe tényeket írtam bele, utalgatásról nincs benne szó. Ezt megelőzően az volt a szokás, hogy az elnökség előtt szóban is jelentenem kellett a meccsről, de az itt az írásbeli beszámoló után csak a felmondó levelemet kaptam meg, pedig talán érdemes lett volna meghallgatni a szóbeli beszámolómat is, mivel azt leírtam, hogy a csapat nem tett meg mindent a sikerért.

- Bár egyre több név kerül elő, még mindig sok a homályos részlet ezekben az ügyekben. Ön szerint van esély arra, hogy végre konkrétumok is kiderüljenek?
- Biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb ki fognak derülni.

Az [origo] megkereste a Szigetszentmiklós egyik játékosát, aki azt mondta, a hétfői edzésen, a többiektől hallott először az esetről, de részletekkel nem tudott szolgálni, így azt sem tudta, melyik társát keresték meg a Kaposvölgye elleni kupameccs előtt.