Vágólapra másolva!
Kisteleki István fenntartja Orbán Viktor meghívását a telki edzőközpontba. A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke erről azután nyilatkozott a Blikknek, hogy a Fidesz elnöke, aki egyben a felcsúti Puskás Akadémia alapítója is, többször bírálta Erwin Koeman szövetségi kapitányt.

"Továbbra is él Orbán Viktor számára a több mint fél évvel ezelőtti, a magyar sport utóbbi évtizedeiben a legjelentősebb sportberuházásának számító, világszínvonalú telki edzőközpont megnyitására szóló meghívás" - nyilatkozott Kisteleki a pénteki Blikkben. "Többször személyesen invitáltam, hogy meggyőződjön mindarról, ami ott a labdarúgásunk fejlődését szolgálja. Természetesen ez érvényes volt a válogatott edzőtáborozásainak idejére is a vb-selejtezők előtt, ahol alkalma lett volna tapasztalatokat szerezni s akár véleményt cserélni a szövetségi kapitánnyal, észrevételeivel is segítve legjobbjaink felkészülését. Biztosan lesz erre még lehetőség, s akkor megelőzhetőek a sajtóban mostanában zajló üzengetések, amelyeket nagyon sajnálok."

Orbán Viktor a Videoton-Debrecen (3-0) bajnoki után azt mondta, nem érzi, hogy a válogatott jó kezekben volna, majd csütörtöki nyilatkozatában fenntartotta véleményét, kifejtve, hogy Koemannak több időt kellene Magyarországon töltenie. Orbán szerint a kapitány "vérprofi, pénzért dolgozik", s "nem szakad meg a szíve, ha nem sikerül teljesíteni a kitűzött célt".

"Azt a kioktató hangot pedig, amelyen újabban megszólal, mi, magyar szurkolók aligha fogjuk elfogadni" - folytatta a politikus, aki szerint Lothar Matthäust is azért fogadta el annak idején a hazai közvélemény, mert ideköltözött, és klubmérkőzéseken lehetett vele találkozni.