Vágólapra másolva!
Két labdarúgónak sikerült három gólt szereznie novemberben, és ezzel ők lettek a hónap gólkirályai a magyar idegenlégiósok között. Míg Dzsudzsák Balázs ezt három meccsen érte el, addig Waltner Róbert egyetlen találkozón letudta egy mesterhármassal.

A Mattersburgban szereplő csatár az osztrák Bundesliga 16. fordulójában triplázott az Austria Kärnten ellen, és góljainak értékét növelte, hogy csapata idegenben nyert 3-0-ra Waltner mesterhármasával. A magyar támadóra ráfért már ez a jó teljesítményt, hiszen ezt megelőzően utoljára a hetedik fordulóban volt eredményes. Ezen a meccsen azonban minden sikerült neki: már a negyedik percben megszerezte a vezetést egy fejesgóllal, a 35. percben a kapus lábai között talált a hálóba, majd a 77. percben egy átemeléssel alakította ki a végeredményt. Ausztriában eddig Kabát Péter volt az utolós magyar, aki mesterhármast ért el, még 2004 márciusában. A jelenleg Újpesten futballozó csatár akkor abban a Kärntenben szerepelt, amely most a szenvedő fél volt Waltner remeklésénél.

Waltnerrel ellentétben Dzsudzsák jobban beosztotta góljait: a PSV Eindhoven szélsője a hónap során négy tétmérkőzést játszott klubjával, és ebből hármon is betalált. A legfontosabb a góljai közül alighanem az FC Köbenhavn elleni, Európa Ligában elért találat volt, nem csak azért, mert a PSV ezzel mentett pontot Dániában, hanem azért is, mert Dzsudzsáknak ez volt első gólja a nemzetközi színtéren. A válogatott középpályásnak a 24. európai kupameccsén sikerült megszereznie első gólját, és annyira lendületbe jött, hogy novemberben még két bajnokin is betalált, góllal vette ki a részét a Heracles Almelo 4-0-s legyőzéséből, a Sparta Rotterdam ellen pedig az ő találata jelentette a győzelmet az eindhoveniek számára.

A kétgólosok közül Juhász Rolandot érdemes kiemelni, aki védő létére két egymást követő bajnokin is gólt szerzett az Anderlechtben, ráadásul a Kortrijk elleni találat három pontot hozott a brüsszelieknek.


Juhásznak valószínűleg a Kortrijk a kedvenc ellenfele, hiszen az előző szezonban is bevette a piros-fehérek kapuját. Buzsáky Ákos ugyancsak két gólt szerzett novemberben (a Queen's Park Rangers középpályása így összesen már hét gólnál jár a szezonban), a belga másodosztályban Tisza Tibor duplázott a Tubize ellen, míg az osztrák második vonalban az U19-es válogatott Márkus Gábor ért el két gólt az Austria Wien amatőrcsapatában.

Két új név is bekerült a táblázatba, hiszen légiósaink közül ketten is első alkalommal léptek pályára az idény során. Az olasz másodosztályú Regginában Preklet Csaba bajnoki debütálása még várat magára, ám a fiatal védő a Palermo elleni kupamérkőzésen csereként pályára léphetett. A válogatott szempontjából fontos hír, hogy végre Gyepes Gábor is játéklehetőséghez jutott a Cardiff Cityben. A középhátvéd egészen mostanáig kispadozott az angol másodosztályban szereplő walesi csapatban, hiszen a védelem tengelyében az egyaránt nyáron igazolt Mark Hudson és Anthony Gerrard játszott. Utóbbi - aki egyébként Steven Gerrard unokaöccse - sérülése miatt azonban Gyepes bekerült a kezdők közé, és a legutóbbi két bajnokin már ő kapott lehetőséget.

Nincs már magyar edző külföldön élvonalbeli európai klubnál, hiszen a ciprusi Nea Szalamina Famagusztánál dolgozó Supka Attila távozott a klubtól. A nyáron munkába állt szakemberrel elmondása szerint anyagi problémák miatt bontottak szerződést, de alighanem azért az is közrejátszott a döntésben, hogy a csapat nyolc forduló alatt mindössze két pontot szerzett. A kilencedik fordulóban szurkolói rendbontás miatt félbe is szakadt a csapat hazai, APOEL Nicosia elleni bajnokija, és Supka ezt követően hagyta ott a klubot. Az új trénernél, Mirko Mihicnél a csapat magyar légiósa, Sípos Norbert még nem kapott játéklehetőséget.