Vágólapra másolva!
Kedden még arról írtak az angol újságok, hogy Buzsáky Ákost edzője, Jim Magilton a játékost kizárta a Queens Park Rangers öltözőjéből, ám szerda reggel az előzményekről is beszámolt a Daily Mail és az angol klub egyik szurkolói oldala. A tréner a Watford elleni 3-1-es vereséget követően állítólag lefejelte a magyar középpályást. A klub szerda délután azonnali hatállyal felfüggesztette az edzőt, és vizsgálatot indított, Buzsáky és menedzsere egyelőre hallgat az ügyről.

Jim Magilton, a Queens Park Rangers menedzsere eltiltásra számíthat, sőt akár meneszthetik is, miután összetűzésbe keveredett Buzsáky Ákossal, a csapat magyar légiósával.

Buzsáky a Watford elleni hétfői bajnoki 76. percében, 2-1-es hazai vezetésnél állt be, kihagyott egy óriási ziccert, csapata pedig 3-1-re kikapott. A lefújás után - a Daily Mail szerint - Magilton mérgesen szóvá tette Buzsákynak a gyengébb teljesítményét, és lefejelte, más angol forrásból származó információnk szerint csak megpróbálta lefejelni (a Daily Mail azt írja: "nem folyt vér".)

Kedden még csak arról írt az angol média, hogy Jim Magilton menedzser bezárkózott a csapattal az öltözőbe, s alapos fejmosást tartott, ám Buzsáky Ákost nem engedte be. A magyar középpályás fél órát a pálya szélén ácsorogva várakozott, majd a hideg elől egy nyilvános vécében húzódott meg. Magilton később az incidenst véleménykülönbségként értékelte, s hozzátette: "Minden, ami elhangzott, házon belül marad."

A Mirror szerdai írása szerint nem kizárták Buzsákyt, hanem ő viharzott ki az öltözőből, miután a csapat támadója, Patrick Agyemang megpróbálta szétválasztani őt és Magiltont.

Szemtanúk szerint a középpályás előbb visszament a pályára, majd félórányi várakozás után a Watford szertárosának szobájába ment. Ezt az újságírók is láttak, emiatt Magiltonnak magyarázkodnia kellett, és ekkor mondta azt, hogy véleménykülönbség miatt kiküldte Buzsákyt az öltözőből.

John Gorman másodedző arra kérte Buzsákyt, térjen vissza az öltözőbe, aki azonban hajthatatlan volt.

Buzsáky szeptemberben duplázott a Barnsley ellen


Buzsáky Ákos nem hagyja annyiban az esetet, a SkySportstól kapott információink szerint a középpályás játékosügynöke, Vladan Filipovic megbeszéli az incidenst a QPR vezetőivel, többek között Gianni Paladini klubelnökkel, és talán feljelentést is tesz. A hírek szerint az sincs kizárva, hogy Magiltont meneszti az angol klub, amely legutóbbi hét mérkőzéséből csak egyet nyert meg. A szakvezetőt mindössze hat hónapja nevezték ki a bajnokságban 11. helyezett csapat élére.

Buzsáky Ákos apja az [origo]-nak nem kívánta megerősíteni, hogy a futballistát tényleg lefejelte-e az edző, azt azonban elmondta: a watfordi mérkőzés után Buzsáky azonnal felhívta Filipovicot, hogy tegyék meg a szükséges lépéseket.

Filipovic megkeresésünkre annyit mondott: Angliában van, és egyelőre nem szeretne semmit mondani az ügyről.

Forrás: Getty Images

A játékos kora délután azt mondta: "Nem szeretném kommentálni az esetet, amíg nincsen hivatalos döntés." Arra a kérdésünkre, hogy lefejelte-e Magilton a meccs után, Buzsáky így reagált: "Nem erősítem meg, hogy ez történt." Hozzátette: a klub arra kérte, hogy a belső vizsgálat befejezéséig egyáltalán ne nyilatkozzon.

A klub szerda délutáni közleménye szerint Jim Magiltont a Watford-QPR bajnokit követő incidens miatt azonnali hatállyal felfüggesztik, és belső vizsgálatot folytatnak.

Az északír szakember késő délután közleményt adott ki: "A futballban az érzelmek gyakran a tetőfokukra hágnak, különösen egy rosszabb mérkőzést követően. Ennek ellenére kategorikusan cáfolok minden olyan állítást, amely szerint rosszul cselekedtem volna a hétfő esti mérkőzést követően. Tudomásul vettem, hogy a klub belső vizsgálatot indított, amellyel együtt fogok működni. Szerencsétlen helyzetbe kerültem, és bízom abban, hogy a nevemet tisztára moshatom."

A 27 éves Buzsáky 2008-ban előbb kölcsönben került a Queens Park Rangershöz (12 meccsen hat gólt lőtt), majd végleg leigazolta a Plymouthtól a londoni klub. Azóta 43 meccsen 12 gólt szerzett, ebből 15 meccsen hetet az idei szezonban. A csapat kulcsjátékosának számít - a szurkolók fehér Pelének becézik -, igaz, Magilton idén többször is kritizálta a teljesítményét, és a cserepadra ültette.