Vágólapra másolva!
A Debrecen saját közönsége előtt kétgólos előnyt szerzett vasárnap a csütörtöki visszavágóra az MTK-val szemben a labdarúgó Magyar Kupa negyedik negyeddöntős párharcának első mérkőzésén. A DVSC a Soproni Ligában 10 napja szintén 2-0-ra győzött a fővárosiak ellen.

Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:
DVSC-TEVA - MTK Budapest 2-0 (1-0)
Debrecen, 1000 néző
v.: Vad II. (Kispál, ifj. Tóth V.)
DVSC: Pantics - Bernáth, Mészáros, Mijadinoszki, Fodor - Czvitkovics, Varga J., Ramos, Laczkó (Szakály P., 88.) - Oláh (Coulibaly, 62.), Feczesin (Dombi, 74.).
MTK: Szántai - Vági, Rodenbücher, Pintér Á., Hidvégi - Zsidai, Pátkai - Könyves (Pál A., 54.), Szatmári L. (Szabó Á., 21.; Melczer, 71.) Gosztonyi - Lencse
gól: Feczesin (45.), Czvitkovics (50.)
sárga lap: Laczkó (87.), Varga J. (91.) illetve Vági (48.), Pintér Á. (77.), Zsidai (84.), Varga (92.)

A visszavágót csütörtökön 17.30-kor rendezik a Hidegkuti-stadionban.

A Bajnokok Ligája csoportszakaszában szerepelt Debrecen szerette volna tavasszal lejátszani a két kupameccset, ám ebbe az MTK nem egyezett bele, hanem javasolta a december 12-i és 15-i dátumot, amit a szövetség el is fogadott. A hajdúsági klub azonban eljuttatott egy beadványt az MLSZ-hez, mely szerint a Lyon elleni, idegenbeli BL-találkozó (december 9., 20.45) és az első kupameccs között nincs meg a versenyszabályzat által előírt 72 óra, ezért kérte a szövetséget, hogy az időpontot változtassa meg. Ennek nyomán történt a módosítás.

Az elődöntő első összecsapásai március 23-án és 24-én lesznek, a visszavágókat április 13-án és 14-én rendezik: az Újpest a Zalaegerszeggel, míg a címvédő Budapest Honvéd a Debrecen-MTK párharc továbbjutójával találkozik majd a fináléba kerülésért.