Vágólapra másolva!
Az FC Liverpool futballcsapatának spanyol vezetőedzője szívesen látná együttesében Arjen Robbent, a Real Madrid villámgyors szélsőjét.

Rafael Benítez csábítási szándékáról keddi online kiadásában írt a legnépszerűbb spanyol sportnapilap, a Marca. Az újság úgy tudja, hogy a Real Madrid holland légiósáért 20 millió fontot - mintegy 22 millió eurót - kínál az angol klub.

Az FC Liverpool a nemrég szerződést hosszabbított spanyol szakember irányításával ismét Európa vezető együttesei közé emelkedett, a Bajnokok Ligájában idén is benn van a legjobb nyolc között, a Premier League-ben pedig a második, szorosan a címvédő Manchester United mögött.

Az idén nyárra tervezett új igazolásokra összesen 33 millió eurónyi összeg jut, és ennek állítólag akár a kétharmadát is kész Robben megszerzésére fordítani Benítez.

A holland csatár 2007-ben érkezett - éppen Angliából, a Liverpool fő riválisai közé számító FC Chelsea-től - a Real Madridhoz az akkori elnök, Ramón Calderón hathatós támogatásával. A fővárosi klubnak a támadó szerződtetése 36 millió eurójába került - írta a Marca.

* * *

Csupán egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott a hétvégén kiállított Wayne Rooney, a Manchester United labdarúgója, aki a Fulham elleni, szombati mérkőzés vége felé, a piros lap felmutatásakor szóváltásba keveredett a bíróval.

A televíziós felvétel alapján a támadó nehezen viselte a játékvezető döntését - nem sokkal korábban rúgta Gera Zoltán a Fulham második, győzelmet bebiztosító gólját -, de Phil Dowd később úgy nyilatkozott, hogy nem hangzott el semmilyen sértő kijelentés.

A szövetség fegyelmi testülete ugyanakkor levélben kérte Rooneyt a korrekt viselkedésre, egyúttal figyelmeztette felelősségére, a támadó ugyanis a pályáról levonulva a szögletzászlón igyekezett levezetni a dühét. A bizottság indoklása szerint ezt a bíró nem látta, a szövetség viszont nem mehetett el szó nélkül az eset mellett. Rooney az Aston Villa elleni, április 5-ei mérkőzést hagyja ki.

* * *

Az AIDS, az egyelőre gyógyíthatatlan immunhiányos betegség elleni harcban vállalt szerepet Emmanuel Adebayor, az Arsenal futballistája, akit az ENSZ jószolgálati nagykövetévé neveztek ki hétfőn. A tavaly Afrika legjobb labdarúgójává választott, 25 éves togói játékos abban a felvilágosító és segítő programban vesz részt, amelyben a német válogatottnak és az angol FC Chelsea-nek a középpályása, Michael Ballack is közreműködik.