Vágólapra másolva!
Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke szerint vagy meg kell hosszabbítani a futballcsapat francia karmesterének, Franck Ribérynek a szerződését, vagy el kell őt adni.

A bajor klub egykori kiváló labdarúgója a Bildben hétfőn megjelent interjúban beszélt erről. Szerinte a francia válogatott irányítóját jó lenne megtartani, ennek érdekében mielőbb meg kell hosszabbítani 2011-ben lejáró szerződését, de ha ez nem megy, hagyni kell, hogy távozzon Münchenből.

Beckenbauer az argentin Lionel Messivel és a portugál Cristiano Ronaldóval együtt említve a világ egyik legjobb futballistájának nevezte Ribéryt, akit - ismerte el - nehéz lesz megtartani, ha el akar menni a Bayernből.

Az elnök nem beszélt pénzről, megtette azonban ezt Uli Hoeness klubmenedzser, aki egyszerűen nevetségesnek mondta az 50 millió eurós ajánlatot, amelyet két angol klub, a Manchester United és az FC Chelsea is tett a francia focistáért, és amely szerinte "még egy telefont sem ér meg". Ironikusan elutasító válaszában Hoeness úgy fogalmazott, hogy Ribérynek a fél lába is többet ér ötven milliónál. A Florentino Pérez személyében régi-új elnököt kapott Real Madrid érdeklődésére pedig úgy reagált, hogy "ha Pérez úr beszélni akar velünk az átigazolásról, biztos vagyok benne, hogy repülőre ül..."

Ami tény: szakmailag aligha, anyagilag viszont a Bayern rendkívül jól járna az üzlettel, amellett betömné azt a pénzügyi lyukat is, ami két új játékos megvételével keletkezett a bajorok büdzséjében. Nem hivatalos adat szerint a stuttgarti német csatár, Mario Gomez 35, a szentpétervári Zenitből, Huszti Szabolcs csapatától érkezett ukrán Anatolij Timoscsuk 11 millió eurójába került a Bayernnek.