Vágólapra másolva!
Többek között a rendszeres hamburgerfogyasztásnak tulajdonítja Szaleh Obaid, az Egyesült Arab Emírségek válogatott labdarúgója, hogy csapata nem jutott ki a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra.

"Tudják, hol ebédelünk és vacsorázunk?" - vetette fel a hátvéd. "Mindenki a McDonald's-ben eszik, és egyikünk sem vesz magához elegendő mennyiséget az eredményes sportoláshoz szükséges tápanyagokból."

A futballista hozzátette: a csapat tagjai fizikálisan nincsenek megfelelő állapotban, aminek oka a rossz táplálkozási szokások mellett az alváshiány, a rendszertelen edzés, és a kevés barátságos mérkőzés.

Dominique Bathenay szövetségi kapitány a gárda utolsó vb-selejtezője után valószínűleg lemond posztjáról, helyére a szlovén Srecko Katanec érkezhet, akinek irányításával a szlovén válogatott 2000-ben kijutott az Európa-bajnokságra, majd a 2002-es vb-re is.

Az ázsiai selejtezőcsoportok állása:
A csoport: 1. (és már vb-résztvevő) Ausztrália 17 pont/7 mérkőzés, 2. (és már vb-résztvevő) Japán 15/7, 3. Bahrein 7/7, 4. Katar 6/8, 5. Üzbegisztán 4/7

B csoport: 1. (és már vb-résztvevő) Koreai Köztársaság 15 pont/7 mérkőzés, 2. Észak-Korea 11/7 (7-5), 3. Szaúd-Arábia 11/7 (8-8), 4. Irán 10/7, 5. Egyesült Arab Emírségek 1/8

Ázsiában a most zajló végső szakaszból a két ötcsapatos csoport első két helyezettje jut ki a vb-re, míg a harmadik helyezettek egymással játszanak, s a párharc győztese Új-Zélanddal küzd meg a vb-szereplésért.