Vágólapra másolva!

Real- és Boriszov-játékos is került a világválogatottba

Teljes a nagyüzem Európa futballpályáin: mind az öt topligában megkezdődtek a küzdelmek, a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában kialakult a csoportkör mezőnye. A hét világválogatottjába ennek megfelelően több nagycsapat, a Bayern München, a Juventus, a Real Madrid és a Chelsea is adott játékost. Egy hátvéddel azért a BATE Boriszov is jelentkezett.

Kapus:

Brad Friedel (amerikai, Aston Villa): A birminghami együttes három tétmérkőzést is játszott a héten, mind a hármat megnyerte, mégsem lehetett maradéktalanul elégedett, mert az Európa Ligában a győzelem ellenére búcsúzott a Rapid Wien ellen. Friedelen ezen a meccsen nem védett, a hétfői, Liverpool elleni bajnokin viszont remekelt.

Hátvédek:

Maicon (brazil, Internazionale): A milánói derbi egyoldalú játékot hozott, az Inter magabiztosan győzte le az AC Milant. A mérkőzés egyik legjobbja a brazil jobbhátvéd volt, aki gólja mellett adott egy gólpasszt is, és rengeteget hozzátett a támadásokhoz.

Xavi Torres (spanyol, Málaga): A Málaga alaposan meggyengült nyáron, a sokak által kiesőjelöltnek tartott csapat azonban az első fordulóban simán verte az Atlético Madridot. A Barcelonától kölcsönvett Xavi Torres remekül debütált, a védelem tengelyében szereplő focista nem csak a madridiak támadóit kapcsolta ki, hanem gólt is fejelt.

Szergej Szosznovszkij (fehérorosz, BATE Boriszov): Az előző idényben BL-főtáblás belorusz egylet idén kis híján az Európa Ligáról is lecsúszott. A csapat azonban a selejtező visszavágóján idegenben verte 4-0-ra a Litex Lovecset, a gólok közül kettőt Szosznovszkij szerzett.

Ashley Cole (angol, Chelsea): Remekül működik Carlo Ancelotti 4-4-2-je a Chelsea-nél. A négy bajnoki után hibátlan londoniak taktikájában fontos szerep jut a felfutó szélsőhátvédeknek, akik közül a hét végén Cole remekelt: ő szerezte a harmadik gólt a Burnley ellen.

Középpályások:

Arjen Robben (holland, Bayern München): A héten még a Real Madriddal készülő szélső egy váratlan fordulattal a Bayernbe igazolt. Mi több, Robben hétvégén már játszott is egy félidőt és lőtt két gólt a bajnok Wolfsburgnak.

Lassana Diarra (francia, Real Madrid): Győzelemmel kezdte a La Ligát a felturbózott Real Madrid. A meccset azonban nem C. Ronaldo vagy Kaká döntötte el, hanem a gólpasszt adó, majd 2-2-nél győztes góllal jelentkező védekező középpályás, Lassana Diarra.

Diego (brazil, Juventus): A Milan-Inter mellett még egy rangadót játszottak hétvégén Olaszországban. Az AS Roma-Juventus találkozó emberének egyértelműen a vendégeket mesterien összefogó, két gólt szerző Diegót nevezhetjük.

Mesut Özil (német, Werder Bremen): Diego korábbi werderes csapattársa, Özil is bekerült a hét tizenegyébe. A török származású focista inkább a héten előbb az Európa Ligában adott gólpasszt Claudio Pizarrónak, majd a bajnokságban a Hertha ellen Naldónak, végül maga is bevette a berliniek kapuját.

Csatárok:

Lisandro López (argentin, Olympique Lyon): Lisandro a héten egy BL-selejtezős mesterhármassal és egy bajnoki góllal feledtette a Real Madridnak eladott Karim Benzemát.

Roberto Soldado (spanyol, Getafe): Egy forduló után a Getafe vezeti a Primera Divisiónt, miután 4-1-re győzte le a Racing Santandert. A négy gólból hármat Soldado szerzett, akinek idén ez már a második mesterhármasa volt - még januárban a Sporting Gijón ellen triplázott.

www.global-soccer.eu