Vágólapra másolva!
A vb-selejtezőkön csapatuk sorsát megpecsételő vagy megnehezítő játokosok kerültek a heti llúzerválogatottba. Beválogattuk a svédek ellen az utolsó percben a labdát elnéző Tímár Krisztiánt, az olaszok ellen két öngólt szerző Kaha Kaladzét, a skótok továbbjutási esélyeit szertefoszlató David Weirt, valamint az Aranylabda elsőszámú esélyese, Lionel Messit, aki a nehéz helyzetben lévő argentinok utóbbi két meccsén semmit nem tett hozzá a csapat játékához.

Vedran Runje: Nem sok jót jelent egy csapatnak, ha öt gólt kap, és mégis a kapusát választják a legjobbnak, de a horvátok akár nagyobb zakóval is távozhattak volna a Wembleyből, ha Runje nem mutat be bravúrokat.

Runje kapott négy gólt, amelyeknél kiszolgáltatott helyzetben volt, aztán az ötödiket ő hozta össze, egy hazaadásnál ugyanis rosszul találta el a labdát, így gólpasszt adott Rooneynak.

210701outform.html400350


Tímár Krisztián:
Ahhoz, hogy a magyar védő ide kerüljön, kellett az olasz Rizzoli, aki a jelzett három percnél tovább vezette a svédek elleni meccset, meg Gera Zoltán rossz beadása is, amiből a skandinávok kontrázni tudtak. Rasmus Elm indítása után Tímár csúnyán elszámolta magát, alászaladt a labdának, ami így Ibrahimovichoz került, majd Babos lábát és a csatár hasát érintve a magyar kapuba, ezzel kaptunk ki 2-1-re.

210702outform.html400350


Ian Azzopardi:
Úgy tűnik, hogy ha valaki a svédek ellen játszik, akkor számíthat rá, hogy helye lesz a lúzerválogatottban. A svédeknek a szerencse mellett az ellenfél védőinek bénázására is szüksége volt legutóbbi két győzelmükön. Máltán kilenc perc hiányzott a nagy égést jelentő döntetlenhez, amikor Marcus Berg beadása után Azzopardi bal térde balszerencsésen találkozott a labdával.

210703outform.html400350


Kaha Kaladze: A Milan már nagyon szabadulna a grúz védőtől, akinek emlékezetessé sikerült válogatottbeli visszatérése: a válogatottban hét hónap után első meccsét játszó belső védő ugyanis két öngóljával elintézte csapatát az olaszok ellen. Kaladze előbb Palombo "ezerméteres" lövésébe ért bele fejjel úgy, hogy kapusának esélye se legyen védeni, majd egy baloldali beadás után lőtte ki a jobb alsó sarkot suta mozdulattal.

210704outform.html400350


Julien Escudé: Az Escudé név sokáig inkább a teniszrajongóknak lehetett ismerős, mivel Nicolas egész jó kis játékosnak számított a 2000-es évek elején, 2006-os visszavonulás óta viszont öccse, Julien viszi tovább a családi örökséget. A 30 éves védő a válogatottban is egyre több lehetőséget kap, igaz, a románok elleni meccsben nem sok köszönet volt, mivel a franciák az ő öngóljával buktak két pontot, így pedig lassan kénytelenek lesznek beletőrödni, hogy a szerbek mögött csak a második helyre érhetnek oda.

210705outform.html400350


Juan Sebastian Verón: A Diego Maradona vezette kétszeres világbajnok argentinok sorra kapják az ütéseket a vb-selejtezőkön, és jelenleg csak a pótselejtezőt érő ötödik helyen állnak. A legutóbbi vereség alkalmával Maradona egyik kedvence, az Estudiantes Libertadores-kupa-győzelménél még istenített Verón hozta kellemetlen helyzetbe társait, amikor 0-1-es állásnál begyűjtötte második sárgáját.

210706outform.html400350


David Weir: A skót válogatott nagyon szerethető kis csapat, játékosai közül egyet sem fenyeget az Aranylabda, viszont 90 percen át mennek, mint az őrültek, valamiért mégis mindig rosszul jönnek ki a sorsdöntő meccsekből. A hollandok ellen egy pont is elég lett volna a második helyhez, amely pótselejtezőt ért volna, de a hajrában Weir röviden fejelte hazafelé a labdát, amire Elia lecsapott, és eldöntötte a meccset, így végül a norvégok jártak jól.

210707outform.html400350


Linas Pilibaitis: A litván válogatott egészen remekül kezdte a selejtezőket, hiszen könnyen, 3-0-ra nyerni tudott Romániában, majd Ausztriát is leterítette, és bár Szerbiában esélye sem volt. Persze jött a törvényszerű hullámvölgy, aminek legalját a Feröer-szigetek elleni visszavágón érte el a litván csapat amikor 2-1-re kikapott Európa futballjának egyik pofozógépétől. A Győrben légióskodó Pilibaitis ráadásul még a többiek közül is kirítt, a 60. percben lecserélték.

210708outform.html400350


Hasszan Fallatah: Hihetetlenül izgalmas volt a Szaúd-Arábia-Bahrein összecsapás, a 0-0-s első meccs után Rijádban a 90. percig 1-1 volt az állás, ami a vendégek továbbjutását jelentette. A 91. percben aztán Al-Montasari fejesével úgy tűnt, a szaúdiak behúzzák a győzelmet, és készülhetnek az Új-Zéland elleni, vb-részvételről döntő rájátszásra. A hosszabbítás harmadik percében azonban egy szögletnél a csereként beállt Fallatah lemaradt Latifról, aki fejesével továbbjutatta Bahreint.

210709outform.html400350


Lionel Messi: Az Aranylabda első számú esélyese sem a brazilok, sem a paraguayiak ellen nem hozta magát, egyik meccsen sem szerzett gólt, nem adott gólpasszt. Maradona Messi mellett Agüerót, Lavezzit, Palermót, Tévezt és Diego Militót is bevetetette a brazilok és paraguayiak ellen, a két meccsen szerzett egy gól mégis egy középpályás, Jesús Datolo érdeme.

210710outform.html400350


Teofilo Gutierrez: A kolumbiai bajnokság góllövőlistáját vezető csatár nagy butaságot csinált, csapata ugyan egygólos hátrányban, de emberelőnyben játszott Uruguayban, amikor a második félidő első (!) percében nyújtott lábbal eltalálta Cacerest. A bíró egyből a piros lapot mutatta fel Gutierreznek, és bár Kolumbia tíz emberrel még egyenlíteni tudott, Uruguay végül 3-1-re nyert, amivel két körrel a vége előtt egy pontra megközelítette az ötödik, még pótselejtezőt érő helyen álló Argentínát. Kolumbia viszont már kiszolgáltatott helyzetben van, az is kevés lehet a továbbjutáshoz, ha nyer Chile és Paraguay ellen (Gutierrez kiállítása 07:24-nél látható a videón).

210711outform.html400350