Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája keddi játéknapjának rangadóját a Debrecen csoportjában játsszák, ahol a Fiorentina és a Liverpool csap össze. Nagy érdeklődés előzi meg az Internazionale oroszországi vendégjátékát, Romániában pedig még az Unirea Urziceni vezetősége is az ellenféllel próbálja a stadionba csábítani a szurkolókat.

A liverpooli együttes teljesítménye alaposan feljavult azóta, hogy két héttel korábban a BL-ben a vártnál nehezebben, csak 1-0-ra győzte le a Lokit. A Vörösök a legutóbbi három bajnoki mérkőzésükön 13 gólt szereztek, ami óvatosságra készteti a Fiorentina edzőjét, Cesare Prandellit. Az olaszok az előző szezonban leginkább pocsék hazai mérlegük miatt bukták el a továbbjutást, hiszen három otthoni találkozójukon csak két pontot gyűjtöttek, így ezen mindenképpen javítaniuk kell, ha most tovább akarnak menni. A firenzeiek azonban nem számíthatnak első számú csatárukra, Alberto Gilardinóra, aki az első fordulóban az Olympique Lyon ellen piros lapot kapott, és ezért két mérkőzésre eltiltották. Persze a liverpooliaknál is lesznek hiányzók, így például Javier Mascherano és Yossi Benayoun sem játszhat sérülés miatt.

A kedden pályára lépő másik olasz gárda, az Internazionale számára is rendkívül fontos a három pont megszerzése, hiszen a milánóiak az első mérkőzésükön "csak" egy gól nélküli döntetlenre voltak képesek otthon - még ha az ellenfél a címvédő Barcelona volt is. José Mourinho kapott is hideget-meleget az olasz sajtótól, és a hét végi, Sampdoria elleni vereséget követően a kritikus vélemények megszaporodtak, a portugál edzőnek tehát nagyon jól jönne egy győzelem. Főleg, hogy az újságírók nem győzik emlékeztetni: immár hat mérkőzés óta nyeretlen a nemzetközi porondon. Mourinho persze nem volt rest a válasszal. "Röviden összefoglalva a BL-szereplésem: egyszer megnyertem, háromszor voltam elődöntős, és egyszer kiestem csapatommal a második fordulóban. A csoportkörön eddig mindig túljutottam" - nyilatkozta a szakvezető, aki nem számíthat a sérült Wesley Sneijderre és Thiago Mottára sem.

Az Inter ellenfele, az orosz Rubin Kazany a Debrecenhez hasonlóan most debütál hazai pályán a sorozatban, akárcsak a román Unirea Urziceni - utóbbi gárda azonban ugyanúgy albérletbe kényszerült, mint a magyar bajnok. Az Unirea Bukarestben, a Steaua stadionjában fogadja a Stuttgartot, és a klubnál kicsit tartanak attól, hogy csak kevés néző látogat majd ki a mérkőzésre. Pedig a legolcsóbb jegy alig 20 lejbe kerül (kicsivel több, mint 1200 forint), az egyesület rengeteg ingyen belépőt osztott ki a helyi iskolákban, a klub sportigazgatója, Mihai Stoica pedig kijelentette: "Ha a mi csapatunk nem érdekli a bukaresti drukkereket, akkor jöjjenek ki a stuttgarti focisták, például Ciprian Marica miatt."

Bajnokok Ligája, keddi program
E csoport: Fiorentina-Liverpool, Debrecen-Olympique Lyon
F csoport: Rubin Kazany-Internazionale, Barcelona-Dinamo Kijev
G csoport: Unirea Urziceni-VfB Stuttgart, Rangers-Sevilla
H csoport: Arsenal-Olympiakosz, AZ Alkmaar-Standard Liege

www.global-soccer.eu