Vágólapra másolva!
A francia bajnokságban csúnyán lemaradt Lyon középhátvédet keres, a megoldást a Dinamo Zagreb horvát válogatott játékosa, Dejan Lovren jelentheti. Hátvédet keres a Liverpool, a Wigan és az Aston Villa is, a Zaragoza viszont csatárt igazolt, Mexikóból.

Az Olympique Lyon a Bajnokok Ligájában ugyan továbbjutott csoportjából, de a francia bajnokságban nagyon gyengén szerepel. A lyoniak tavaly hét év után maradtak le az aranyéremről, így nagyon fogadkoztak, hogy visszaszerzik a bajnoki címet: jelenleg azonban csupán hatodikok, lemaradásuk a listavezető Bordeaux-val szemben 13 pont. Ennek ellenére az egyesület elnöke, Jean-Michel Aulas kijelentette, hogy a januári átigazolási időszakban a keret jelentősen nem változik - bár elárulta, hogy egy-két játékos azért érkezhet.

Az első számú feladat a lyoniak számára egy középhátvéd leigazolása, az ősszel ugyanis a legtöbb probléma ebben a csapatrészben jelentkezett. Az OL 19 forduló alatt 26 gólt kapott a Ligue 1-ben, aminél csak öt csapat védelme volt rosszabb, és a középhátvédek közül Mathieu Bodmer és Jean-Alain Boumsong is sokat volt sérült - többször is előfordult, hogy az alaphelyzetben középpályás Jérémie Toulalannak kellett ezen a poszton szerepelnie.

Mindezek alapján nem meglepő, hogy a Lyon bejelentkezett a Dinamo Zagreb horvát válogatott középhátvédjéért, Dejan Lovrenért - a mindössze húszéves focista már több, mint 80 mérkőzésen szerepelt a horvát élvonalban, hatalmas tehetségnek tartják. A Lyon első ajánlata a pletykák szerint tízmillió euró körül volt, amire a zágrábiak nemet mondtak - alighanem abban bíznak, hogy az árat még feljebb tudják srófolni, főleg, hogy a Tottenham is érdeklődik a játékos iránt. A lyoniaknak persze van B tervük is arra az esetre, ha Lovrent mégsem sikerül megszerezniük: érdeklődnek a Portsmouth francia védője, Younes Kaboul iránt is, sőt a legújabb pletykák a Real Madrid argentin játékosával, Ezéquiel Garayjal hozták kapcsolatba az Olympique-et.

A Liverpool legújabb kiszemeltje a Wolverhampton Wanderers játékosa, Richard Stearman, aki a védelem a jobb oldalán és a középpályán is tud játszani. A Sporting Gijón spanyol utánpótlás-válogatott balhátvédjét, Roberto Canellát a Wigan Athletic és az Aston Villa is vinné. A Bordeaux visszautasította a Genoa ajánlatát a brazil középpályásért, Fernandóért. A Real Zaragoza megszerezte a mexikói Monterrey chilei csatárát, Humberto Suazót.

www.global-soccer.eu