Vágólapra másolva!
Angol médiaértesülések szerint pénteken aláír a Manchester Cityhez Patrick Vieira, az Internazionale francia labdarúgója.

A 33 éves világ- és Európa-bajnok középpályás csütörtökön délután esik át az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton, s ha mindent rendben találnak nála, egy nappal később másfél évre el is kötelezi magát a klubhoz, amelyet december óta korábbi trénere, Roberto Mancini irányít.

A szenegáli származású futballista számára nem idegen a Premier League, mivel 1996 és 2005 között az Arsenalt erősítette, amellyel három bajnoki címet és négy FA-kupát nyert.

2005-ben 13,7 millió fontért szerződött a Juventushoz, egy szezon után pedig az Inter következett, ahol 2007-ben és 2008-ban éppen Mancini irányításával lett olasz bajnok. Tavaly ugyan begyűjtötte a milánóiakkal harmadik scudettóját is, de mindössze 16 alkalommal lépett pályára, többnyire csereként.

"Négy év fél évet voltam Olaszországban, váltanom kell. Olyan csapatra van szükségem, amelyben játéklehetőséget kapok, hogy kiharcolhassam helyemet a francia vébékeretben" - nyilatkozta a középpályás, aki Mancini első igazolása lenne a Manchester Citynél.