Vágólapra másolva!
Kisteleki István december 22-i bejelentésének megfelelően várhatóan hivatalosan is lemond a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöki posztjáról a telki edzőközpontban szombaton 11 órakor kezdődő rendkívüli közgyűlésen.

A küldöttek hivatalosan azért gyűlnek össze, hogy új tagokat válasszanak az elnökség két megüresedett helyére Jámbor János és Kovács Péter lemondása után. Továbbá lejárt a mandátuma a Sebes József vezette felügyelő bizottságnak, amelynek tagjait és elnökét is meg kell választani. Emellett a szövetség szakmai és pénzügyi beszámolója szintén napirenden szerepel.

Ugyanakkor ezeknél nagyobb várakozás előzi meg Kisteleki bejelentését. Az MLSZ elsőszámú vezetője szombaton közölheti hivatalosan is távozását: a küldöttek választották meg 2006. február 27-én, így a küldöttek előtt mondhat le napra pontosan négy éve betöltött tisztségéről. Amennyiben ez megtörténik, akkor a következő közgyűlésen - várhatóan május 29-én - kerülhet sor az elnökválasztásra, addig pedig Helmeczy László és Nemes Ferenc alelnökök irányítanák a szövetséget.

Kisteleki decemberi bejelentése alkalmával elmondta, hogy a következő közgyűlésig marad az MLSZ elnöke, s munkáját auditálva és precízen adja át utódjának, akinek azt tanácsolja, hogy mindenképpen főállásban vállalja el az elnöki teendőket, s ne társadalmi munkában, ahogyan azt ő tette.

A nemzetközi (FIFA) és az európai (UEFA) szövetség egyaránt magas szinten képviselteti magát: előbbi részéről Eva Pasquier fejlesztési igazgató, utóbbitól Joseph Mifsud alelnök és Andreas Kuhn, a nemzeti szövetségek osztályának vezetője lesz jelen a tanácskozáson. Az egész eseményről élő videóközvetítés lesz látható a szövetség honlapján.