Vágólapra másolva!
Legjobb formában lévő játékosa nélkül fogadhatja a Bayern München a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén, miután Arjen Robben a Stuttgart elleni bajnokin vádlisérülést szenvedett.

A müncheni vezetőedzőnek, a holland Louis van Gaalnak az igazi főfájást jelenlegi legjobb formában levő játékosának, a honfitárs Arjen Robbennek valószínűsíthető hiánya okozza: a villámgyors szélső tudniillik vádlisérülést szenvedett a ráadásul csalódást keltő hazai főpróbán, a Stuttgarttal szemben 2-1-re elveszített hétvégi német bajnokin.

Éppenséggel az sem a bajorok reményeit erősíti, hogy eltiltás miatt nem állhat a csapat rendelkezésére a válogatott középpályás Bastian Schweinsteiger sem. "Igen nehéz találkozónak nézünk elébe" - foglalta össze a lényeget Louis van Gaal, de kollégája, az első számú európai futballsorozatban a maga 161 meccsével abszolút csúcstartó Manchester United mestere, Alex Ferguson is óvatosan nyilatkozott: "A Bayern európai kupamúltja már önmagában is tiszteletet parancsoló, én roppant verejtékes összecsapásra számítok."

Sir Ferguson visszafogottságát a statisztika kétségtelenül magyarázza, hiszen a két gárda eddigi hét európai kupameccse közül négy - benne a két legutolsó - is döntetlennel zárult, a 2001-es BL-negyeddöntőben pedig a Bayern az angliai 1-0-ás győzelem után a visszavágón is legyűrte 2-1-re az MU-t.

Amelynek azért egy nagyon szép emléke akad: a nevezetes, 1999-es, barcelonai Bajnokok Ligája-döntő, amikor az angolok a csereként beállt Sheringham és Solskjaer góljaival fordítottak a legvégén 2-1-re, elorozva a bajorok elől a kontinens első számú futballtrófeáját. A németeknek a keddi csata előtt ugyanakkor ott lebeghet a szemük előtt ama tény, hogy angol csapatokkal vívott eddigi hat hazai BL-mérkőzésükből egyet sem veszítettek el.

Csakhogy most gyaníthatóan nem játszhat Robben, miközben a másik oldalon bevetésre jelentkezett a Bolton elleni, 4-0-s hétvégi bajnoki diadalt még kihagyó két alapember, a klasszis támadó Wayne Rooney, és a szintén válogatott, rendkívül stabil védőjátékos, Rio Ferdinand is.

A keddi másik negyeddöntős párban indul a francia házi csatározás: az Olympique Lyon és a Girondins Bordeaux csap össze, s a nagyjából egyenlő erők küzdelméről előzetesen annyi rögzíthető bizonyossággal, hogy mindenképpen lesz francia együttes a BL legjobb négy csapata között is.

A Lyon 2004 és 2006 között egymás után háromszor is eljutott a legjobb nyolc közé, ám ez egyszersmind a végállomást is jelentette számára, az elődöntős részvételt edddig nem tudta kiharcolni. A mostani sorozatban talán végre ez is összejön - bizakodnak az Olympique-hívek, a Bordeaux aktuális BL-mutatója azonban óvatosságra intő: a Girondins ugyanis sorozatban hét megnyert mérkőzéssel a háta mögött várja a francia-francia párharcot.