Vágólapra másolva!
Jól megy a játék Gyepes Gábornak, az angol másodosztályban (Championship) szereplő Cardiff City magyar védőjének. Gyepes rendre lehetőséget kap Dave Jones menedzsertől, amit szombaton góllal hálált meg a Crystal Palace elleni bajnoki mérkőzésen. A Cardiff osztályozót érő helyen várja a Championship hajráját, Gyepes pedig bízik benne, hogy jövőre csatlakozhat a Premier League-ben szereplő magyarokhoz.

Gyepes a mérkőzés előtt pénteken beszélt is Gera Zoltánnal, és a Fulham középpályása jó hatással lehetett avédőre, akinek a 4. percben szerzett góljával jutott vezetéshez a Cardiff City. Ez volt a középhátvéd első bajnoki találata a szezonban. Fél évvel ezelőtt, 2009 októberében Gyepes még azt mondta az [origo]-nak, nem érti, miért mellőzi őt Dave Jones, hiába dolgozik keményen az edzéseken, nem kap lehetőséget a szakvezetőtől. Ehhez képest idén eddig szinte minden bajnokin pályára lépett, és remekül érzi magát a walesi csapatnál.

"Az angol futball tökéletes számomra. Nem is tudom magam elképzelni Spanyolországban, vagy Olaszországban. Szeretem az angol focit, és mindent, ami itt körülveszi a sportágat. Szeretek itt játszani, és szeretnék végre a Cardiff színeiben a Premier League-ben pályára lépni" - mondta Gyepes az angol Daily Mirror című napilapnak.

A találatáról Gyepes elmondta, hogy nagyon sokat gyakorolták edzésen a gólt eredményező figurát.


"Fontos volt, hogy gyorsan gólt szerezzünk, mert mindenki tudta, hogy a kiesés elől menekülő Palace nagyon kemény ellenfél lesz. De ismertük a játékukat, jól felkészültünk belőlük, tudtuk, hogy sok felíveléssel keresik majd a két csatárt. Hasonlított a meccs a tavalyi találkozásunkra, amikor 2-0-ra nyertünk, most is olyan volt, mintha csatába mentünk volna."

A Cardiff City pillanatnyilag negyedik, osztályozót érő helyen áll a 24 csapatos Championshipben, öt pont az előnye a hetedik helyen álló, így a rájátszásról már lemaradó Blackpoollal szemben, úgy, hogy a walesiek egy meccsel kevesebbet játszottak. Gyepes és a Cardiff többi játékosa mégis gondosan kerüli a feljutást és az osztályozót firtató kérdéseket. Tavaly ugyanis drámai körülmények között, az utolsó fordulóban csúszott ki a gárda az első hatból.

"Nem szívesen beszélünk a feljutásról, nem akarjuk még egyszer elkövetni a tavalyi hibát" - mondta Gyepes. "Szörnyű volt a tavalyi év, az utolsó négy fordulóban mindössze két pontot kellett volna szereznünk, és nem sikerült. Most nem beszélünk a feljutásról, igyekszünk minél jobban játszani, és minél több meccset megnyerni."

Kedden mindjárt rangadót játszanak Gyepesék, az egy ponttal mögöttük, a hatodik helyen álló Leicester Cityt fogadják, és ha sikerül őket legyőzni, akkor megszilárdíthatják helyüket a rájátszásért folytatott harcban.