Vágólapra másolva!
Kurucz Péter nem került be csapata szűk, hivatalosan is benevezett keretébe, így a West Ham kapusa nem szerepelhet az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság őszi szezonjában. Kádár Tamást életkora miatt nevezni sem kellett, elvileg bármikor szerepeltetheti a Newcastle.

A Premier League 2010-11-es szezonjára új rendelkezést vezetett be a liga: a csapatoknak 25 fős keretet be kell nevezniük a bajnokságra, ráadásul közülük legalább nyolc játékosnak angol nevelésűnek kell lennie. Ez utóbbi annyit jelent, hogy a labdarúgónak 21 éves kora előtt legalább 36 hónapot az FA égisze alá tartozó klubnál kellett töltenie.

A liga annyi engedményt viszont tett az egyesületek számára, hogy a fenti szabályzat csak a 21 éven felüliekre vonatkozik (azaz jelen esetben az 1989 előtt születettekre), az ennél fiatalabb futballisták nem számítanak bele ebbe a 25 fős keretbe, közülük tetszőleges számú labdarúgót lehet regisztrálni, és pályára küldeni a bajnokságban.

A nevezési listát az átigazolási időszak végén, azaz augusztus 31-én kellett leadni. Miután a Guardian nyilvánosságra is hozta a névsorokat, kiderült, amíg Gulácsi Péter (Liverpool) és Gera Zoltán (Fulham) neve szerepel, addig Kurucz Péteré nem.

A West Ham lépése érthető, hiszen a kapus súlyos térdsérüléssel bajlódik, a klub legközelebb január elseje után nevezheti az élvonalra.

Kádár Tamást szintén nem nevezte a Newcastle, ami semmilyen héátrányt nem jelet: mivel az egykori zalaegerszegi játékos még nincs 21 éves, gyakorlatilag bármikor bevetheti a szakvezetés.

Chris Hughton, a Newcastle edzője az Evening Chronicle érdeklődésére elmondta, bár a klub legbővebb kerete 68 főt számlál, s felmerült néhány játékos kölcsönadása, Kádár Tamás nem valószínű, hogy közöttük lesz.

"A fiatalok között van egy csoport, amely közel van az első csapathoz. Ide tartozik Kádár és Nile Ranger, akiknek bármikor van esélye a játékra. Az olyan labdarúgók, mint Brad Inman vagy Greg McDermott is bemutatkozhatnak a legjobbak között, míg Shane Ferguson és Ryan Donaldson lehet az, aki kölcsönadunk. De ezt a döntést nem kell ezen a héten meghozni, s különben is, maximum egy vagy két játékosról lehet szó."