Vágólapra másolva!
Három éve még nem kellett az Ajaxnak Dzsudzsák Balázs, most viszont hozzá hasonló típusú játékosról álmodik Martin Jol, az amszterdami labdarúgócsapat szakvezetője.

Egy hete az ADO Den Haagtól elszenvedett hazai vereség után az Ajax Amsterdam labdarúgócsapatának edzője, Martin Jol arról ábrándozott, milyen hasznos lenne, ha számíthatna egy Dzsudzsák Balázshoz hasonló játékosra. Azt talán nem is tudta, hogy a klub három éve egy magyar bajnoki után lemondott a magyar válogatott középpályásról.

"El kell mondanom, néhány éve az Ajax szeretett volna szerződtetni" - reflektált Jol szavaira a holland NUSport futballportálnak Dzsudzsák Balázs.

"2007 augusztusában mutatkoztam be a magyar válogatottban, az olaszok ellen játszottunk barátságos mérkőzést. Az Ajax játékosmegfigyelője ott volt a stadionban, láthatta, ahogy életem mérkőzését játszottam, az oldalamon szereplő világbajnok Massimo Oddo sehol sem volt. 3-1-re nyertünk. Néhány nappal később a megfigyelő eljött a Debrecen bajnokijára is, ahol kicsit gyengébben ment a játék, nem voltam hozzászokva az egy hét alatt játszott két kemény mérkőzéshez. Később megtudtam, az Ajax számára nem voltam elég jó."

A magyar középpályás szerencséjére a PSV Eindhoven szakemberei kitartóbbak voltak, egy hónappal később ismét megnézték, s szerződtették a válogatott szélsőt.

Dzsudzsák a 2008. január 12-i, Feyenoord elleni bemutatkozása óta 95 bajnokit játszott, 35 gólt szerzett és 34 gólpasszt adott. A PSV a hétvégén éppen az Ajax ellen lép pályára a holland bajnokság 15. fordulójában.